Πουλάκης στον Realfm 97,8: Η διοικητική διαίρεση της χώρας έχει πολλά στρεβλά στοιχεία

“Το θέμα είναι δύσκολο, συνταγματικά και νομικά και πολιτικά . Φτιάχνουμε μία επιτροπή, η οποία σε πέντε μήνες πρέπει να μας φέρει την λύση και την αντιμετώπιση του θέματος. Είναι δύσκολο, γιατί δικαίωμα ψήφου έχουν, για την διευκόλυνση μιλάμε, το να πάρει κάποιος το αεροπλάνο και να έρθει είναι ένα πολυέξοδο μέσον. Επί 14 χρόνια δεν το έκανε κανείς. Το Σύνταγμα λέει ότι οι εκλογές γίνονται με εκλογικούς καταλόγους που δίνουν τα δημοτολόγια, πρέπει να ψηφίζει στο δήμο του” δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Ποια είναι η αντιμετώπιση των Ελλήνων τρίτης ή τέταρτης γενιάς σε σχέση με το παιδί μου ή το παιδί σας; Πρέπει λοιπόν να αντιμετωπιστεί ενιαία, επειδή μιλάμε για εκλογές, ούτως ώστε να μην έχει την πρόφαση το δικαίωμα, την επιχειρηματολογία να μου κάνουν ένσταση στις εκλογές. Έχουμε τη διάθεση την πολιτική να το λύσουμε, αλλά να το λύσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην δημιουργεί στις πρώτες εκλογές αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος. Ίσως να χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση” συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την κατάτμηση των περιφερειών τόνισε ότι “υπάρχει μια διοικητική διαίρεση της χώρας, η οποία έχει πολλά στρεβλά στοιχεία, πχ έχουμε την αιρετή περιφέρεια Αττικής, η οποία χωρίζεται σε οκτώ περιφερειακές ενότητες με οκτώ αντιπεριφερειάρχες. Ή θα πατούσαμε στον χωρισμό που έδωσε ο Καλλικράτης, ή να το ξεπεράσουμε. Βγάζοντας την Αθήνα, θα έμεναν οι τέσσερις τομείς, όπου θα έλειπε η Αθήνα από το κέντρο”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ