Γεν. Γραμματέας υπ. Εσωτερικών: Πολιτική λύση στη διαπραγμάτευση

«Από τη στιγμή που όλα τα πράγματα σε σχέση με τη συμφωνία από την ελληνική κυβέρνηση έχουν ολοκληρωθεί είτε ολοκληρώνονται, νομίζω ότι πια είναι πολιτικό το πρόβλημα» είπε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή.

«Και σε αυτό το πολιτικό πρόβλημα θα πρέπει να πάρει θέση η Γερμανία και κυρίως η κ. Μέρκελ. Ο Πρωθυπουργός έδειξε ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό και από τη στιγμή που είναι πολιτικό θα πρέπει να ληφθούν στο υψηλότερο επίπεδο, ούτε στα τεχνικά κλιμάκια ούτε στους επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων, ούτε στο EWG, ούτε στο Eurogroup και αυτό το σημείο της ομιλίας του Πρωθυπουργού σημαίνει ότι θα πρέπει τις τελευταίες μέρες να παρθούν αυτές οι πολιτικές πρωτοβουλίες που συμφέρει όχι μόνο την ελληνική κυβέρνηση και τη χώρα μας αλλά και την Ευρώπη σε αυτό το δύσκολο 2017» ανέφερε ο κ. Πουλάκης.

«Εμείς έχουμε πει από την αρχή ότι είμαστε διατεθειμένοι να υπηρετήσουμε και να διαχειριστούμε όλη τη συμφωνία που υπογράψαμε από τον Ιούλιο του 2015, παρόλο που είχε στοιχεία τα οποία ήταν δυσβάσταχτα για την ελληνική κοινωνία. Αλλά είπαμε θα την υπηρετήσουμε διότι έχουμε έναν οδικό χάρτη να τελειώσει και η δεύτερη αξιολόγηση να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση και από εκεί και πέρα να ολοκληρωθεί το 2018 το καλοκαίρι αυτή η ιστορία των μαύρων μνημονίων» σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και πρόσθεσε:

«Εάν όμως το χρονικό διάστημα των τελευταίων δύο μηνών βλέπουμε μία σύγκρουση μεταξύ ΔΝΤ και των ευρωπαϊκών θεσμών να παίζεται στην πλάτη της ελληνικής κυβέρνησης είναι σίγουρο ότι εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανακαλύπτουν νέα μέτρα ή εάν θέλετε να ανακαλύπτουν το πώς θα βάζουν βόμβες στο να μην λειτουργήσει η συμφωνία».

Ακούστε το ηχητικό:

Δείτε επίσης:

To “καρφί” του Τόσκα για τον Φίλη: Λάθος κάποιοι να μειώνουν τις επιτυχίες της κυβέρνησης – ΒΙΝΤΕΟ

Παρασκευόπουλος: Θέμα αρχής για την κυβέρνηση το ύψος του αφορολόγητου – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ