• Κακλαμάνης στον Realfm 97,8: Ο Μοσκοβισί κάνει δημόσιες σχέσεις - Η "Καραγκιόζ μπερντέ" κυβέρνηση δεν θα γλιτώσει την ήττα όποτε και να γίνουν εκλογές

  11:59 πμ, Τετάρτη 04 Ιουλ 2018 11:59 πμ, Τετάρτη 04 Ιουλ 2018

  «Αυτά είναι αστεία πράγματα» δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος της βουλής Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Βασίλη Λυριτζή, αναφορικά με τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

  «Θα συνοδεύσει τον κ. Τσίπρα και τον Κοτζιά στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τη στιγμή που είπε αυτά που είπε χθες στη συνέντευξη Τύπου. Πείτε μου αν ξέρετε καμία άλλη ευρωπαϊκή κυβέρνηση που κορυφαίος υπουργός και μάλιστα συγκυβερνήτης -που χωρίς αυτούς τους 6-7 βουλευτές πλειοψηφία δεν υπάρχει στη βουλή- να λέει τέτοια πράγματα και ο πρωθυπουργός να τον αφήνει ακόμα στη θέση του. Με συγχωρείτε πολύ πρόκειται για αστειότητες. Δηλαδή ο κ. Καμμένος τι μας είπε χθες; Ότι εναποθέτω τις ελπίδες μου μπας και δεν έρθει η συμφωνία στη βουλή. Αυτό είπε» τόνισε ο κ. Κακλαμάνης.

  Ερωτηθείς πώς βλέπει την πρόταση κύρωσης της συμφωνίας με 180 βουλευτές, ο αντιπρόεδρος της βουλής είπε: «Η θέση μας είμαι ξεκάθαρη, εμείς δεν ψηφίζουμε. Πώς μας υπολογίζουν στους 180 ; Το ερώτημα να το απευθύνετε σε εκπροσώπους άλλων κόμματων όχι στη ΝΔ».

  Αναφορικά με τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος συνέστησε στον Πιερ Μοσκοβισίνα είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες δηλώσεις του, με αφορμή το «παράθυρο» που άφησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων να μην υλοποιηθούν οι περικοπές των συντάξεων, είπε :

  «Βγαίνει ο πρόεδρος του Eurogroup και λέει ακριβώς τα ανάποδα πράγματα από αυτά που είπε ο κ. Μοσκοβισί στη βουλή σχετικά με την αναστολή ή την κατάργηση του μέτρου. Δηλαδή, πάω στις εκλογές με πιο ευχάριστο τρόπο και η επομένη κυβέρνηση να πάρει την καυτή πατάτα στα χέρια. Λέει ο κ. Σεντένο λοιπόν “ξεχάστε τα αυτά πράγματα”. Είναι διαρθρωτικά μέτρα και η μείωση των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου. Θα έπρεπε ο Επίτροπος που φιλοδοξεί να διαδεχτεί τον κ. Γιούνκερ και κάνει περιοδείες σε όλα τα κράτη μέλη και φροντίζει να είναι ευχάριστος σε όλες τις κυβερνήσεις, να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις».

  «Κάνει δημόσιες σχέσεις ο κ. Μοσκοβισί. Δεν δεχόμαστε δημόσιες σχέσεις για εσωτερική κατανάλωση. Και το προσωπικό μου πιστεύω και η θέση της ΝΔ είναι ότι με όσα τέτοια τερτίπια κι αν σκαρφιστεί ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του –παρότι δεν πρόκειται πλέον για κυβέρνηση γιατί αν δεν προσέβαλα τον Καραγκιόζη, θα έλεγα κυβέρνηση "Καραγκιόζ μπερντέ" -δεν θα γλιτώσουν την ήττα όποτε και να κάνουν τις εκλογές» πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα