Τζανακόπουλος για την απόφαση του Eurogroup: Ο ελληνικός λαός μπορεί να χαμογελάσει – ΒΙΝΤΕΟ

Ιστορική απόφαση, που διαμορφώνει μία κατάσταση βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ1, τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup για το ελληνικό χρέος.

Ήρθε ύστερα από μεγάλες δυσκολίες οκτώ χρόνων και τριών προγραμμάτων και αξίζουν όλες οι προσπάθειες που έγιναν, σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος, γιατί «διαμορφώνεται μία νέα κατάσταση για την κοινωνία και την οικονομία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για ανάπτυξη «χωρίς τον βραχνά του χρέους ως διαρκή ενόχληση» και πρόσθεσε ότι η απόφαση εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και πλέον υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλίζονται χρήματα για την ελληνική οικονομία και το ελληνικό Δημόσιο «χωρίς άγχος, χωρίς πιέσεις, ακόμα και κάτω από τις πιο δυσμενείς συνθήκες».

Όπως είπε, το κριτήριο που είχε η Ελλάδα να είναι πειστική στις αγορές «δικαιώθηκε και ικανοποιήθηκε απολύτως» και τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός σήμερα μπορεί να χαμογελάσει και να πάρει μια ανάσα». Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ