Τζανακόπουλος: Αν χρειαστεί η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης – Τι είπε για τις δηλώσεις Σγουρίδη – ΒΙΝΤΕΟ

«Η συμφωνία θα επικυρωθεί από την ελληνική βουλή με μια διευρυμένη πατριωτική και προοδευτική πλειοψηφία και αν χρειαστεί στη συνέχεια η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει ξανά ψήφο εμπιστοσύνης για να ολοκληρώσει την τετραετία» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ερωτηθείς τι θα πράξει η κυβέρνηση σε περίπτωση που καταψηφίσουν τη συμφωνία οι ΑΝΕΛ.«Η συμφωνία δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην κυρωθεί από τη βουλή. Το ελληνικό Σύνταγμα προβλέπει ότι εκείνος που κρίνει τον χρόνο κατά τον οποίο θα ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης είναι ο Πρωθυπουργός και θα τη λάβει» σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε άθλιες τις φήμες περί ανταλλαγής των εθνικών ζητημάτων για να λάβει η ελληνική κυβέρνηση θετική απόφαση για το χρέος ενώ ερωτηθείς για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ Παναγιώτη Σγουρίδη, είπε:

«Ακούστε πιο προσεκτικά τη δήλωση του κ. Σγουρίδη που λέει ότι συζήτησαν σε διάφορα πηγαδάκια μια σειρά από θέματα που σχετίζονται με τη συμφωνία και πουθενά δεν επιβεβαιώνει αυτό. Οι φήμες περί συναλλαγής και ανταλλαγής το μόνο το οποίο κάνουν είναι να εκθέτουν αυτούς που τις διασπείρουν. Έχουν προδιαγράψει μια θετική ρύθμιση για το χρέος και αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να απομειώσουν αυτή τη μεγάλη διαπραγματευτική επιτυχία»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ