Μετωπική σύγκρουση Κατρούγκαλου – Γεωργιάδη στον ΑΝΤ1 για το Σκοπιανό – ΒΙΝΤΕΟ

Μετωπική σύγκρουση για τη συμφωνία στο Σκοπιανό είχαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος χαρακτήρισε τη συμφωνία ως μία «σημαντική επιτυχία» και πρόσθεσε ότι «δεν θα χρησιμοποιήσω τον όρο νίκη, διότι πρόκειται για μία από τις ελάχιστες καθαρές περιπτώσεις win-win που και οι δύο χώρες έχουν κερδίσει διπλωματικά αυτό που επιδίωκαν, την εξομάλυνση των σχέσεων τους, χωρίς να έχουν παραδόσει κάτι ουσιώδες και αν θέλαμε να είμαστε ειλικρινείς θα λέγαμε ότι η άλλη πλευρά έχει δώσει κάτι ουσιεδέστερο από εμάς γιατί μετά από διεθνή Συνθήκη αλλάζει το Σύνταγμα και το όνομα της που δεν ξέρω αν έχει ιστορικό προηγούμενο».

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «η ύπαρξη και αναγνώριση από την Ελλάδα μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας αποτελεί τη δικαίωση όλου του σε εισαγωγικά μακεδονικού αλυτρωτισμού για την οποία μάχεται ο ελληνισμός εναντίον της εδώ και έναν αιώνα». Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε ακόμη ότι «όλη αυτή η παραφιλολογία ότι στη γλώσσα θα υπάρχει η επισήμανση ότι ανήκει στις νοτιοσλαβικές γλώσσες ή ότι δεν έχουν σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό είναι χάντρες για ιθαγενείς, διότι ποτέ δεν ισχυρίστηκαν οι Σκοπιανοί ότι η μακεδονική γλώσσα δεν είναι νοτιοσλαβική ή έχει κάποια σχέση με την αρχαία ελληνική, ώστε αυτό που γράφεται τώρα να είναι κάποια παραχώρηση εκ μέρους τους. Αντιθέτως όλη η προπαγάνδα των Σκοπίων εδράζεται στο ό,τι η γλώσσα τους είναι νοτιοσλαβική, αλλά αυτή είναι αυθεντική μακεδονική και όχι τα ελληνικά». Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ