Παυλόπουλος: Η Πολιτεία οφείλει να υπερασπίζεται την πανεπιστημιακή κοινότητα και να ενισχύει το έργο της

«Η Πολιτεία οφείλει να υπερασπίζεται την Πανεπιστημιακή κοινότητα, να ενισχύει το έργο της και να στέκει δίπλα της σε κάθε προσανατολισμό της, μέσω του οποίου αποδεικνύεται ο σεβασμός στον άνθρωπο…

Όπως το Πανεπιστήμιο Κρήτης, υπόδειγμα του τι μπορούμε να επιτύχουμε, ως Έλληνες, όταν, επιστρατεύοντας όλη την δημιουργικότητα και επινοητικότητά μας, και χωρίς ίχνος αλαζονείας αλλά, αντιθέτως, με αυτοπεποίθηση και ακλόνητη πίστη στην αρχή της Αριστείας, επιχειρούμε ν’ ανταγωνισθούμε τους καλύτερους στον διεθνή στίβο είτε της Επιστήμης, είτε της Οικονομίας και της Πολιτικής, είτε του Πολιτισμού εν γένει».

Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από το Ρέθυμνο όπου παραβρέθηκε σήμερα το βράδυ για τον εορτασμό των 40 χρόνων λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Θέατρο «Ερωφίλη» στη Φορτέτζα.

Στον κ. Παυλόπουλο απενεμήθη το χρυσό μετάλλιο του Ιδρύματος για την εν γένει προσφορά του και στήριξη στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα, στο ίδιο το Πανεπιστήμιο Κρήτης αλλά και για την πολύχρονη παρουσία του στα Γράμματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ