Παπαδοπούλου στον Realfm 97,8 για το Σκοπιανό: Δεν είναι πιθανό να υπάρξει συμφωνία

Στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

“Οι ΑΝΕΛ από την πρώτη στιγμή είχαμε και έχουμε μία ξεκάθαρη θέση όσον αφορά στο όνομα του γειτονικού μας κράτους και αυτή είναι ‘όχι’ στον όρο Μακεδονία ή παραγώγου αυτού. Το έχουμε διατυπώσει με κάθε τρόπο. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε το όνομα αυτό για το γειτονικό κράτος. Θεωρούμε ότι ο πυρήνας του αλυτρωτισμού βρίσκεται στο όνομα” είπε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πρόσθεσε:

“Να δούμε όμως εάν θα φτάσουμε σε συμφωνία, διότι αποτελεί προϋπόθεση η αλλαγή του Συντάγματος για την άρση κάθε ίχνους αλυτρωτισμού από μέρους των Σκοπίων και δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο να μπορεί να γίνεται δεκτό. Εκτιμώ ότι δεν είναι πιθανό να υπάρξει συμφωνία”.

Στο ερώτημα γιατί ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος δεν θα παραστεί στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή η κ. Παπαδοπούλου απάντησε: “Είχε ένα προγραμματισμένο ταξίδι, τέτοιου είδους ταξίδια από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προγραμματίζονται αρκετό καιρό πριν. Ζητήσαμε οι ΑΝΕΛ να αναβληθεί η συζήτηση προκειμένου να παρίσταται και ο ίδιος σε αυτή τη συζήτηση που ξεκινά σε λίγο, αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω χρονοδιαγράμματος και ζητήσαμε και έγινε δεκτό να τοποθετηθεί το κίνημα μας δια βουλευτή των ΑΝΕΛ”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ