Ξυδάκης στον Realfm 97,8: Ο εκλογικός κύκλος δεν συμπίπτει πάντα με τους ιστορικούς κύκλους

Στην πρόταση της κατάτμησης της Β΄Αθηνών και του πρώην Υπόλοιπου Αττικής σε μικρότερες εκλογικές περιφέρειες που φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

“Νομίζω ότι πολλές φορές έχει τεθεί το σπάσιμο της Β΄ Αθηνών, η Β’ Αθηνών είναι μία χώρα ολόκληρη. Πολλές φορές έχει τεθεί το θέμα, δεν προχώρησε και κάποια στιγμή μερικά πράγματα πρέπει να προχωρούν και να γίνονται”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ξυδάκης.

Αναφερόμενος στην εκτίμηση του ότι οι εκλογές μετά τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 δεν είναι πρόωρες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι “οι πολιτικές συζητήσεις δεν γίνονται μόνο εντός γραμμής, γίνονται εντός μίας λογικής. Εγώ μίλησα για ολοκλήρωση ενός ιστορικού πολιτικού κύκλου. Ο εκλογικός κύκλος δεν συμπίπτει πάντα με τους ιστορικούς κύκλους. Η έξοδος από το μνημόνιο και η ρύθμιση του χρέους σημαίνει κάτι πάρα πολύ σημαντικό, αλλάζει το πολιτικό περιβάλλον. Αυτό που λέω εγώ είναι από εκεί και πέρα ο κάθε Πρωθυπουργός, και ο νυν Πρωθυπουργός, έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στα χέρια του, μπορεί να το σκεφτεί με κάθε τρόπο. Έτσι και αλλιώς η ρύθμιση του χρέους δεν θα κλείσει τον Αύγουστο, μπορεί να πάρει και λίγο ακόμη. Όλα αυτά συνυπολογίζονται”.

“Η εκκλησία έχει ρόλο πνευματικό, τον ρόλο της εμψύχωσης και της παραμυθίας στους πιστούς, αλλά σε μια Δημοκρατία δεν μπορεί να διεκδικεί ρόλο πολιτικό και ρόλο εθναρχίας” είπε για την στάση των ιερέων στο ζήτημα της αναδοχής παιδιών.

Πρόσθεσε δε, ότι η Εκκλησία “δεν μπορεί να υπαγορεύει στις εκλεγμένες πολιτικές ηγεσίες, στα κόμματα και στο κοινοβούλιο τι θα πράξουν. Διακριτοί ρόλοι, λοιπόν, με σεβασμό ο ένας θεσμός για τον άλλο”.

Με αφορμή το ίδιο θέμα, ο κ. Ξυδάκης είπε ότι στα μεγάλα κοινωνικά θέματα “οι βουλευτές οφείλουν να είναι μπροστά, πρέπει να ανοίγουν δρόμους, να δείχνουν παράδειγμα ζωής, να αναγνωρίζουν τις κοινωνικές ανάγκες αναλαμβάνοντας ο καθένας τις προσωπικές του ευθύνες” και πρόσθεσε ότι η Αριστερά, “πάντα ψήφιζε τα προοδευτικά νομοσχέδια, όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Είναι θέμα πολιτικής ωριμότητας και πολιτικής ευθύνης”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ