H σαραντάλεπτη βόλτα του Αλέξη Τσίπρα στη Μύρινα – Ποιος του είπε “μην κωλώσεις” – ΦΩΤΟ

Την ευκαιρία να συνομιλήσει με πάρα πολλούς νησιώτες, σε χαλαρό και πιο άμεσο κλίμα, είχε ο Αλέξης Τσίπρας σε βόλτα περίπου 40 λεπτών που έκανε με τα πόδια στο λιμάνι και την κεντρική αγορά στη Μύρινα της Λήμνου.

Ο πρωθυπουργός άκουσε τις αγωνίες και τα προβλήματά τους, που αφορούν κυρίως στη χειμερινή περίοδο, διαβεβαιώνοντάς τους ότι «γι΄ αυτό είμαστε εδώ» και αντάλλαξε μαζί τους εγκάρδιες κουβέντες, χωρίς να λείπουν και οι χιουμοριστικές ατάκες.

«Τώρα την περάσαμε τη φουρτούνα», είπε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας με ψαράδες που έθεσαν το πρόβλημα του πετρελαίου, με έναν εξ αυτών να του… επισημαίνει ότι και τα πρίμα είναι δύσκολο να τα κουμαντάρεις. «Μην κωλώσεις» του είπε κάτοικος έξω απ’ το δημαρχείο.

Στο κεντρικό καφενείο του λιμανιού, «τη “Βουλή” της Λήμνου», όπως το χαρακτήρισε, ο πρωθυπουργός χαιρετήθηκε με τους γηραιότερους Λημνιούς που απολάμβαναν τον πρωινό καφέ τους. «Τι κάνετε;», τους είπε. «Μεγαλώνουμε», απάντησαν, με τον κ. Τσίπρα να ανταπαντά: «Εδώ μεγαλώνουμε εμείς…».

Περιδιαβαίνοντας το κεντρικό πλακόστρωτο σοκάκι όπου φιλοξενούνται στη σειρά δεκάδες καταστήματα -η κεντρική αγορά του νησιού-, ο πρωθυπουργός μίλησε με τους καταστηματάρχες. «Να προσέχετε και τους νησιώτες», του είπε στη συνομιλία τους μια υπάλληλος καφετέριας που βρέθηκε στο νησί από τη Βόρεια Ελλάδα. Σε άλλο κατάστημα του έθεσαν το ζήτημα της εξίσωσης του ΦΠΑ στα νησιά, με έναν πιο… διπλωματικό τρόπο: «Σας καλωσορίζουμε στην αγορά, είμαστε Κολωνάκι και Μύκονος», εννοώντας ότι ο ΦΠΑ θα έπρεπε να είναι χαμηλότερος. «Φάγαμε τον γάιδαρο, μας έμεινε η ουρά», είπε ο πρωθυπουργός σε μια καταστηματάρχη, με εκείνη να τον ρωτά: «Βγαίνουμε; (σ.σ. από το πρόγραμμα) και τον Αλέξη Τσίπρα να της απαντά: «Αφού στο λέω εγώ». Άλλος κάτοικος του είπε «είσαι ο πιο χαμογελαστός πρωθυπουργός», με τον ίδιο να σχολιάζει χιουμοριστικά: «ε, κάτι είναι κι αυτό…»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ