Debate Κατρούγκαλου – Γκιουλέκα στον RealFm 97,8 για τα εθνικά θέματα

Ταξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών και βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε “Δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος, δεν βλέπω καν να προσέρχεται στην ενημέρωση η ΝΔ για το θέμα του Μακεδονικού. Το γεγονός ότι στέλνει αυτό το σήμα, διαφορετικά από τους υπόλοιπους αρχηγούς, είναι ένα σήμα διαχωρισμού της θέσης της ΝΔ” και συμπλήρωσε “Η εθνική θέση που είχε διαμορφωθεί απο τη ΝΔ το 2007, αυτή τη στιγμή αμφισβητείται έμπρακτα από την ίδια τη ΝΔ και αυτό είναι δείγμα καιροσκοπισμού”.

Με την σειρά του ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας τόνισε “η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατούν την ίδια υπεύθυνη στάση και γι’αυτό δεν επιλέξαμε ως πεδίο πολιτικής και κομματικής αντιπαράθεσης τα εθνικά ζητήματα. Όμως, δεν μπορούμε να μην κάνουμε κριτική όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας βγαίνει σε μια τέτοια κρίσιμη καμπή των ελληνοτουρκικών σχέσεων και μιλάει για τρελούς αναφερόμενος στον Ταγίπ Ερντογάν. Δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα θα έδειχνε ηττοπάθεια αν δεν μιλούσε για σουλτάνους και τρελούς. Αλλά σε κάθε περίπτωση την ώρα που έχουμε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς περιμένουμε να δούμε με μια σοβαρή και υπεύθυνη στάση πως θα αντιμετωπίσουμε το θέμα εμείς και όχι με το να εξαπολύουμε μύδρους και κάνοντας αυτό που επιδιώκει ο Ερντογάν, να τον ακολουθούμε δηλαδή σε όλο αυτόν τον κατήφορο των προκλήσεων και των δηλώσεων”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ