“Τορπίλη” Καμμένου: Μέχρι και 15 χρόνια μπορεί να παραμείνουν κρατούμενοι οι Έλληνες στρατιωτικοί – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Πάνος Καμμένος μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες εκτίμησε ότι η φυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές Αδριανούπολης μπορεί να κρατήσει πολύ καιρό.

Επίσης εκτίμησε ότι η σύλληψη των δύο Eλλήνων αξιωματικών ήταν προσχεδιασμένη και πρόσθεσε ότι «σε μία χώρα όπου η δικαιοσύνη λειτουργεί με εντολές “Σουλτάνου”, η υπόθεση μπορεί να κρατήσει και 15 χρόνια».

Ο Υπουργός Άμυνας μάλιστα θέλοντας να υπερτονίσει ότι δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες παρομοίωσε το περιστατικό με την ταινία «Εξπρές του μεσονυχτίου» , όπου όπως είπε τους “έφτιαχναν” συνέχεια κατηγορίες.

Αιχμηρός ήταν και για τον Ταγίπ Ερντογάν, συμφωνώντας με την επιλογή του χαρακτηρισμού «Σουλτάνο» στην ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ ερωτηθείς για την φερόμενη υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα για επιστροφή των 8 στην Τουρκία, χαρακτήρισε αναξιόπιστο συνομιλητή τον τούρκο πρόεδρο.

Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει «κανάλι επικοινωνίας» με τον Ερντογάν ο υπουργός Αμυνας είπε χαρακτηριστικά: «Εδώ μιλάμε για τον Ερτογάν που βγαίνει και βρίζει δημόσια πια, τις ΗΠΑ, τον Νετανιάχου. Ο άνθρωπος έχει τρελαθεί εντελώς. Τι να επικοινωνήσεις; Είναι αξιόπιστος συνομιλητής τώρα ο Ερτογάν. Θα υποσχόταν ποτέ ο Τσίπρας στον Ερτογάν ότι θα απελευθερώσει τους «8»; Του είπε ότι εμείς είμαστε δημοκρατική χώρα, θα δούμε. Καταρχήν, του επιστρέψαμε το ελικόπτερο… Να δείξουμε καλή θέληση, την άλλη ημέρα στείλαμε το ελικόπτερο πίσω. Καταρχήν, αυτοί ζητούν άσυλο στην Ελλάδα, προστατέψτε μας, θα μας σκοτώσουν λένε».

Ο Πάνος Καμμένος σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να υπάρξει θερμό επεισόδιο είπε στους δημοσιογράφους ότι «η κατάσταση των τουρκικών δυνάμεων είναι απελπιστική αυτή τη στιγμή. Το 80% των τεθωρακισμένων τους είναι διαλυμένα, το 60% των δυνάμεων τους σε προσωπικό, σε πιλότους κλπ. βρίσκεται εκτός στρατεύματος. Η κατάσταση στο Αφρίν δεν είναι αυτή που περίμεναν».

«Δεν καθησυχάζουμε καθόλου τον ελληνικό λαό. Δεν πρόκειται να τσιμπήσουμε σε προσπάθεια δημιουργίας ενός επεισοδίου, αν παραβιάσουν εθνική κυριαρχία, θα απαντήσουμε όπως πρέπει. Δεν θα πάμε όμως να παίξουμε ένα παιχνίδι έντασης που αυτοί θέλουν να δημιουργήσουν», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ1

Πηγή βίντεο: ΕΡΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ