• Άγριος καβγάς Αμυρά-Κοντονή στη Βουλή - Οι φαρμακερές ατάκες και η...ταβέρνα - ΒΙΝΤΕΟ

  6:34 μμ, Πέμπτη 29 Μάρ 2018 6:34 μμ, Πέμπτη 29 Μάρ 2018

  «Άναψαν» τα αίματα το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του Γιώργου Αμυρά από το βήμα της Βουλής ανάμεσα στον βουλευτή του Ποταμιού και τον Σταύρο Κοντονή.

  Ο βουλευτής του Ποταμιού αναφερόμενος στο ζήτημα των Ελλήνων και των Τούρκων αξιωματικών απευθύνθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή σχολιάζοντας με δεικτικό τρόπο τις χθεσινές δηλώσεις του Κωνσταντίνου Κατσίκη. «Είναι δυνατόν να βάζουμε στην ίδια ζυγαριά τους Τούρκους με τους Έλληνες αξιωματικούς; Σας προβληματίζει ότι η Hurriyet εχθές είχε πρωτοσέλιδο τις δηλώσεις του; Πόσο δυσκολεύει ή όχι η εθνική προσπάθεια σε σχέση με το ζήτημα και των δύο Ελλήνων που βρίσκονται ακόμα και σήμερα στη φυλακή αλλά και στην εύθραυστη ισορροπία ή μη σε διάφορα ζητήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων» ανέφερε αρχικά.

  Στη συνέχεια ο κ. Αμυράς σχολίασε τα όσα είπε ο Σταύρος Κοντονής στον Θανάση Θεοχαρόπουλο. «Δεν είπατε μια κουβέντα για τα λεγόμενα του κ. Κατσίκη» είπε χαρακτηριστικά. «Με ακούσατε;» ανταπάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Τότε ο κ. Αμυράς είπε πως «σας άκουσα» με τον κ. Κοντονή να κάνει λόγο για «ανεύθυνη συμπεριφορά μέσα σε 48 ώρες». Ο υπουργός φέρεται εκείνη τη στιγμή να είπε «άντε μπράβο» με αποτέλεσμα ο Γιώργος Αμυράς να ανεβάσει τους τόνους «Όχι άντε μπράβο, όχι άντε μπράβο, εδώ δεν είναι ταβέρνα, εδώ δεν είναι ταβέρνα να λέτε άντε μπράβο. Δεν είναι γήπεδο, δεν θα μου πει εμένα άντε μπράβο. Εδώ δεν είναι γήπεδο το καταλαβαίνετε αυτό; Διατύπωσα πάρα πολύ προσεκτικά το λόγο μου» σημείωσε.

  «Έχουμε έναν ανεύθυνο λόγο ενός κυβερνητικού βουλευτή και ενώ θα έπρεπε να έχουν πέσει τα πλακάκια από τη δική σας αντίδραση και των κυβερνητικών βουλευτών μας επιπλήττετε που θέτουμε ένα ανάχωμα σε αυτό τον επικίνδυνο λόγο στα εθνικά μας ζητήματα. Τα άντε μπράβο όχι σε εμένα. Σας ξαναλέω, τα άντε μπράβο όχι σε μένα. Δεν χρειάζεται να μιλάτε με οπαδικό ύφος κ. Κοντονή» κατέληξε.

  Δείτε το βίντεο

  Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του κ. Αμυρά, ζήτησε το λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ο κ. Κοντονής σχολιάζοντας την λεκτική διαμάχη που είχε με τον βουλευτή του Ποταμιού τόνισε ότι «εμφανίστηκα αγανακτισμένος διότι το πρωί, έκανα σαφέστατη αναφορά και για την δήλωση του κ. Θεοχαρόπουλου και για τη δήλωση του κ. Κατσίκη. Έρχεται ο κ. Αμυράς και λέει "δεν είπατε τίποτα το καλύπτετε κ.λ.π. την ώρα που έχω μιλήσει ρητά γι αυτό το θέμα. Για τις δηλώσεις έχει αναφερθεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Γιατί λοιπόν εξαπατάται η κυβέρνηση; Γιατί κ. Αμυρά μου επιτίθεστε προσωπικά, όταν έχω μιλήσει για το θέμα αυτό. Δεν το καταλαβαίνετε ότι εάν βρίσκεται συνεχώς ένας υπουργός ή ένα κυβερνητικό στέλεχος μπροστά σε μια εικονική πραγματικότητα στο τέλος αγανακτεί; Θα πρέπει να αναγνωρίσετε ότι έχετε κάνει λάθος.

  Δείτε το βίντεο

  Πηγή βίντεο: Βουλή τηλεόραση

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα