Μπαλάφας για Έλληνες στρατιωτικούς: Οι κινήσεις θέλουν υπευθυνότητα, όχι εντυπωσιασμό- ΒΙΝΤΕΟ

Ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, μίλησε στην εκπομπή “Ξυπνάμε Μαζί” στο Epsilon.

“Στη Μόρια είναι ένας μεγάλος καταυλισμός, δεν είναι 7000 οι πρόσφυγες είναι λιγότεροι. Τώρα είναι στις 5000. Έχουμε αυξομειώσεις των ροών, δεν μπορείς να το ελέγξεις και να το αντιμετωπίσεις συντεταγμένα. Το πέρασμα από τα τουρκικά παράλια είναι ένα στοιχείο απρόβλεπτο. Τα γεγονότα τα χθεσινά στον καταυλισμό δεν συμβαίνουν κάθε μέρα. Με διάφορες αφορμές υπάρχει κάποιο ξέσπασμα. Βεβαίως υπάρχει αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, αλλά μην νομίζετε ότι όλοι όσοι περνάνε από τα παράλια είναι άγγελοι. Καθυστερούν οι διαδικασίες αλλά πολλοί δεν είναι πρόσφυγες, είναι μετανάστες που δεν μπορούν να μείνουν στην Ελλάδα” τόνισε.

“Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε κατάλληλα τον ανήσυχο και προβληματικό ανατολικό μας γείτονα, χρειάζεται να βλέπουμε που βρίσκεται η κατάσταση στην Ελλάδα. Το βασικό στη χώρα μας που πρέπει να περιφρουρήσουμε με κάθε τρόπο είναι η ασφαλής έξοδος από τα μνημόνια, από το πρόγραμμα, σε λίγους μήνες” συμπλήρωσε.

“Ξέρουμε τα δεδομένα της τουρκικής πλευράς, την προκλητικότητα και ανάλογα με τις σκοπιμότητας και τα ζόρια που έχει η τουρκική ηγεσία κάνει εξαγωγή αυτής της προκλητικότητας και της επιθετικότητας. Ο μόνος δρόμος για εμάς είναι μια αποφασιστική αντιμετώπιση, σοβαρή, νηφάλια και ψύχραιμη. Έχουμε όλα τα δίκια με το μέρος μας και ο διεθνής παράγοντας. Υπάρχουν τοποθετήσεις των ευρωπαίων ιθυνόντων που κάνουν κριτική στην Τουρκία” ανέφερε.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Κυρανάκη ανέφερε ότι “Η τοποθέτηση του στενού συμβούλου του αρχηγού της ΝΔ, του κ. Κυρανάκη, κάθε άλλο παρά δείγμα πατριωτισμού ήταν να λέει ότι για τη στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο φταίει η προκλητική στάση της Ελλάδας. Σίγουρα δεν είναι δείγμα ακραιφνούς πατριωτισμού. Ήταν θλιβερή στιγμή, όταν οι ιθύνοντες της ΝΔ μας ζητούν να πάρουμε τηλέφωνο τον Ερντογάν. Οι κινήσεις θέλουν υπευθυνότητα, όχι εντυπωσιασμό. Δεν πάμε να μπούμε σε ένα ανατολίτικο παζάρι με τον Ερντογάν για τα δύο παιδιά μας”.

Στο ερώτημα για το αν τελικά είναι όμηροι ή κρατούμενοι οι δύο στρατιωτικοί απάντησε “Ας ανοίξουν τον Μπαμπινιώτη να δουν. Οι δύο στρατιωτικοί μας βρέθηκαν στο τουρκικό έδαφος λόγω καιρικών συνθηκών”.

“Δεν έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ. Η ολοκλήρωση, εκτός απροόπτου, θα έρθει με το τέλος της κυβερνητικής μας θητείας” τόνισε και συμπλήρωσε “Αν υπήρχε ρήξη, δεν θα ήμασταν μαζί. Υπάρχουν κάποιες διαφορές, αναμενόμενες οι περισσότερες, αλλά συνεργασία κάνουμε, δεν έχεις ταυτιστεί. Ήταν ανάγκη να γίνει η συνεργασία, εξακολουθεί να υπάρχει η ανάγκη και συμπορευόμαστε”.

Δείτε τα βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ