Σαράκης: Οι Έλληνες μάρτυρες έδωσαν στις αρχές των ΗΠΑ βίντεο και ηχητικά ντοκουμέντα- ΒΙΝΤΕΟ

Ο Παύλος Σαρακης, δικηγόρος των τριών Ελλήνων, που βρίσκονται υπό την προστασία των αρχών στις ΗΠΑ για την υπόθεση της Novartis, μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» αναφέροντας ότι οι πελάτες του κατέθεσαν στοιχεία που περιλαμβάνουν ακόμη και βίντεο, ηχητικά ντοκουμέντα και email που αποδεικνύουν τα λεγόμενά τους.

“Για να ασκηθεί δίωξη στην Αμερική χρειάζονται αποδείξεις, δίνουν χρόνο στην υπόθεση. Οι πελάτες μου έχουν αναφέρει μόνο αυτά που μπορούν να αποδείξουν. Όταν λένε ξέρουμε για 100 ευρώ, το λένε γιατί έχουν το αποδεικτικό στοιχείο, οι Αμερικανοί λένε αν δεν μπορείς να αποδείξεις μην το λες. Οι ισχυρισμοί τους κατατέθηκαν ταυτόχρονα με τα αποδεικτικά στοιχεία. Διαφορετικά δεν θα αξιολογούνταν ως σοβαροί” δήλωσε ο δικηγόρος.

“Η μηνυτήρια αναφορά στις ΗΠΑ συνοδευόταν από έγγραφα, email, βίντεο, ηχητικά ντοκουμέντα. Οι πελάτες μου ήταν πρώην μεγαλοστελέχη της Novartis, ήταν σε καίρια πόστα και γνώριζαν πράγματα στο προσκήνιο αλλά και το παρασκήνιο. Δεν έχουν καμία σχέση με τους μάρτυρες της ελληνικής έρευνας” συμπλήρωσε.

“Υπάρχουν κάποια ονόματα πολιτικών από αυτά που εμφανίζονται στην ελληνική δικογραφία. Το ότι υπάρχουν αυτά τα ονόματα στην αμερικανική δικογραφία δεν σημαίνει ότι είναι ένοχοι. Διερευνώνται, όπως και εδώ” τόνισε.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ