Εξαγορά κόκκινων δανείων για τους ένστολους προανήγγειλε ο Καμμένος

Τη δυνατότητα εξαγοράς με ευνοϊκούς όρους του συνόλου των δανείων του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού από τις συστημικές τράπεζες στο ποσοστό που θα πουλούσαν τα δάνεια αυτά σε εισπρακτικές εταιρείες, προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της ανακήρυξης του 2018 ως «έτος μέριμνας προσωπικού».

“Εξετάζουμε τη δυνατότητα αγοράς με ευνοϊκούς όρους του συνόλου των δανείων του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού από τις συστημικές τράπεζες, στο ποσοστό που θα πωλούσαν τα δάνεια αυτά σε εισπρακτικές εταιρείες. Στόχος μας είναι η αγορά του συνόλου των δανείων μέσω του ΑΟΟΑ, αλλά και των ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων και η παροχή στα στελέχη της δυνατότητας εξαγοράς του δανείου αυτού με το ποσοστό το οποίο θα δινόταν προς τις εισπρακτικές εταιρείες” είπε ο κ. Καμμένος.

“Έχουμε ήδη αποστείλει τις απαιτούμενες επιστολές προς τις συστημικές τράπεζες μέσω του Στρατηγού, του κ. Πρασσάκη και παράλληλα έχουμε ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών τη διευκόλυνση για να πράξουμε ακριβώς αυτή την ενέργεια που θα βοηθήσει στην οικονομική διευκόλυνση όλων των στελεχών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του στρατιωτικού και του πολιτικού προσωπικού. Επίσης έχουμε εξετάσει τη δυνατότητα χορήγησης χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων σε περισσότερα στελέχη από τον ΑΟΟΑ. Εξετάσαμε τη διάθεση σε στελέχη από τα Μετοχικά Ταμεία διατακτικών ύψους 1500 ως 2000 ευρώ για την αγορά μέσω στρατιωτικών πρατηρίων καταναλωτικών αγαθών σε χαμηλές τιμές και με ιδιαίτερα ευνοϊκό επιτόκιο εξοφλούμενο σε 12 μηνιαίες δόσεις” συμπλήρωσε.

Τέλος ανέφερε ότι εντός του 2018 μεταξύ των άλλων στόχων του υπουργείου θα είναι και η παροχή διάφορων εκπτώσεων και υπηρεσιών στους στρατιωτικούς.

“Στόχος μας είναι η παροχή εκπτώσεων σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς για το μόνιμο προσωπικό, τους στρατεύσιμους και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Έχουμε παροχή εκπτώσεων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ 25%, αυτό θέλουμε να φτάσει στο 50%, παροχή εκπτώσεων από το ΚΤΕΛ 25%, εξετάζουμε τη διάθεση δωρεάν εισιτηρίων μέσων μαζικής μεταφοράς σε άπορους οπλίτες που υπηρετούν στην παραμεθόριο, εκπτώσεις 40% σε θεατρικές παραστάσεις, εκπτώσεις 20% σε παιδικές κατασκηνώσεις. Έχουμε ζητήσει από το Υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ τη δυνατότητα δωρεάν παροχής των παραπάνω υπηρεσιών σε τέκνα του στρατιωτικού και του πολιτικού προσωπικού. Εξετάζουμε σε συνεργασία με αριθμό ασφαλιστικών εταιρειών την παροχή εκπτώσεων στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού σε προϊόντα αρμοδιοτήτων τους, δημιουργούμε βρεφονηπιακούς σταθμούς σε μονάδες με αυξημένη δύναμη και εξοπλισμό, κατόπιν εξασφάλισης δωρεών από ιδιώτες. Εξετάζουμε τη συνεργασία με μεγάλες εταιρείες προμήθειας σουπερμάρκετ για την μαζική αγορά σε χαμηλές τιμές υλικών που θα μπορούν να πωλούν τα πρατήριά μας. Εξετάζουμε τη διάθεση μέρους των κερδών από τις στρατιωτικές εκμεταλλεύσεις για την στήριξη των πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών, καθώς και οικογενειών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα”.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ