Λεβέντης: Αν ψηφίσετε αυτό το νομοσχέδιο θα ντρέπεστε – ΒΙΝΤΕΟ

“Αυτό το νομοσχέδιο, είναι νομοσχέδιο ντροπής. Αν το ψηφίσετε, θα ντρέπεστε και θα απολογείστε στα παιδιά σας επειδή το ψηφίσατε” είπε, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο το οποίο ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.Ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό, ότι “την ίδια στιγμή που κόβει τα πολυτεκνικά επιδόματα, υπόσχεται να τα επαναφέρει”.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σχολίασε την άποψη που εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός, ότι “η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση είναι μέσα στο κλίμα και την πραγματικότητα” και αναρωτήθηκε: “Άρα, το 2014, όταν υποσχόταν ότι σχίζει μνημόνια, ήταν στον κόσμο του;». Χαρακτήρισε δε την παραπάνω τοποθέτηση, ως “ομολογία ειλικρίνειας” . Επίσης, διερωτήθηκε εάν έχει κανείς διαβάσει από την πλειοψηφία αυτό το νομοσχέδιο.

Αναφερόμενος στα εργασιακά-απεργιακά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε, ότι ο ίδιος παλαιότερα, πίστευε ότι οι απεργίες και η ασυδοσία των συνδικάτων έκαναν ζημιά στις επιχειρήσεις, ενώ τώρα πιστεύει ότι πρέπει να στηριχτούν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα, καθώς οι περισσότεροι είναι ή άνεργοι ή ημιαπασχολούμενοι και χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο “έγκλημα κατά της εργατικής τάξης”.

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό, τόνισε: ‘”Έχετε παρασυρθεί σε μια παγίδα από τον Τσίπρα, έχετε θεωρήσει ως εθνική γραμμή το Βουκουρέστι. Το Βουκουρέστι είναι εθνική μειοδοσία.” και πρόσθεσε: “Είπα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην διαπράξει το ολίσθημα να συμφωνήσει”.

“Δεν έχει δικαίωμα η Βουλή να παραχωρήσει κάτι. Έχει χυθεί αίμα στη Μακεδονία. Με ποια ευκολία μπορεί να παραχωρήσει κάτι η Βουλή;” συμπλήρωσε o κ. Λεβέντης.Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και την ταύτιση, όπως είπε, που έκανε “ο κ. Κοτζιάς και η κυβέρνηση, της Εκκλησίας με τη Χρυσή Αυγή, για τις δηλώσεις σχετικά με την χρήση του ονόματος “Μακεδονία” ” και υπεραμύνθηκε του δικαιώματος της Εκκλησίας να έχει άποψη σε πολιτικά θέματα, καίτοι αναγνώρισε ότι “υπάρχουν ιεράρχες προσκείμενοι στην ακροδεξιά”.

“Στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν επαναπροσδιορισμό αλλά τη Δύση που πήγε στην Ανατολή και την Ανατολή που πήγε στη Δύση. Φοβάμαι ότι η ιστορία θα δείξει ότι ο κ. Τσίπρας μάχεται εν μέσω μιας οδυνηρής πραγματικότητας να δείξει ότι στην πολιτική δεν υπάρχει ούτε μπέσα ούτε συνέπεια. Και ο κ. Μητσοτάκης είναι όμηρος μιας οδυνηρής πραγματικότητας. Ακόμα κι αν γίνει Πρωθυπουργός σε 6-7 μήνες θα καταρρεύσει. Έχει πει τόσα ψέμματα που ο λαός θα απογοητευτεί πολύ γρήγορα. Τότε και οι δύο, θα πρέπει να μου ζητήσουν συγγνώμη και από τον ελληνικό λαό γιατί θα μπορούσαμε μαζί να είχαμε κάνει μια σοβαρή κυβέρνηση” κατέληξε ο κ. Λεβέντης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ