Ο Σπίρτζης στον Realfm 97,8 για το Σκοπιανό: Να εγκαταλειφθούν οι λογικές του Ψυχρού Πολέμου

Στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Είναι ένα θέμα που συζητείται δεκαετίες, που είναι γνωστές οι θέσεις των διαφορετικών πτερύγων της Βουλής και είναι ένα θέμα που για να ενημερώσεις πρέπει να έχουν ξεκινήσει και να είναι σε σημείο ωριμότητας οι διαδικασίες διαβούλευσης με την άλλη πλευρά… Είναι ένα ζήτημα που κατά την άποψη μου, αν θέλουμε η χώρα μας να παίξει έναν κρίσιμο ρόλο στα Βαλκάνια, στο να αποκτήσουμε μία γειτονιά ασφαλή και εμείς όπως έχουν οι κεντρικές ευρωπαϊκές χώρες, θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο που θα διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε:

“Μπορεί ο κάθε οργανισμός και η Εκκλησία να έχει τις δικές θέσεις και απόψεις… Εάν θέλουμε οι περιοχές αυτές της χώρας μας να μην είναι απαξιωμένες περιοχές να μετέχουν στο παραγωγικό, στο κοινωνικό, στο πολιτικό γίγνεσθαι και της χώρας μας και της ευρύτερης περιοχής, πρέπει οι λογικές του Ψυχρού Πολέμου να εγκαταλειφθούν… Τα σύνορα που είχαμε εμείς σαν χώρα ήταν επί της ουσίας αδιάβατα σύνορα. Αυτό για τα εθνικά συμφέροντα, για τα συμφέροντα του λαού μας, για τα συμφέροντα των άλλων γειτονικών λαών πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσουν… Οφείλουμε να αναπτύξουμε πραγματικές παραγωγικές και οικονομικές συνεργασίες… Για να το κάνεις αυτό δεν μπορείς να έχεις στην κορωνίδα των σχέσεων σου τέτοιου είδους προβλήματα. Πρέπει κάποια στιγμή με τρόπο που θα είναι αμοιβαία αποδεκτός να τα λύσεις. Ο Νίκος Κοτζιάς κάνει μία πάρα πολύ καλή δουλειά, οι πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο Έλληνας Πρωθυπουργός έπειτα από δεκαετίες αναγνωρίζονται και στην ευρύτερη περιοχή και στην Ευρώπη αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι”.

Σχετικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις προσωποποιημένες κάρτες ο κ. Σπίρτζης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “είχαμε την εκκίνηση της διαδικασίας για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και δικαιωθήκαμε για αυτό… Έχουν βγει 400.000 προσωποποιημένες κάρτες. Οι μπάρες δεν έχουν κλείσει γιατί περιμέναμε να βγει αυτή η ηλεκτρονική εφαρμογή για να εκδοθούν το επόμενο δεκαπενθήμερο οι προσωποποιημένες κάρτες των ανέργων και των συμπολιτών μας με ειδική αναπηρία που εάν δεν έχουν κάρτα θα πρέπει κάποιες πύλες να είναι ανοιχτές. Οπότε δεν έχει νόημα να κλείσουν οι πύλες στους σταθμούς”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ