• Παππάς: Η μεταμνημονιακή Ελλάδα θα έχει τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ

  3:06 μμ, Τρίτη 19 Δεκ 2017 3:06 μμ, Τρίτη 19 Δεκ 2017

  Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, μιλώντας στη συζήτηση του προϋπολογισμού δήλωσε σίγουρος ότι ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει επιστροφή στο παλιό «κακό παρελθόν» των προηγούμενων κυβερνήσεων. «Η μεταμνημονιακή Ελλάδα, η Ελλάδα που βγαίνει ξανά, όχι μόνο στις αγορές, αλλά ξαναστέκεται στα πόδια της, θα έχει τη σφραγίδα της αριστερής προοδευτικής μακροχρόνιας διακυβέρνησης» τόνισε.

  Ο κ. Παππάς δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η θέση του συνεδρίου της ΝΔ για προαιρετική κοινωνική ασφάλιση θα την κυνηγάει όλο το επόμενο διάστημα και δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον «πιο αποτυχημένο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης που πέρασε ποτέ».

  «Ο ελληνικός λαός βρίσκεται μπροστά σε πολύ καθαρές επιλογές. Ή θα επιστρέψει στην πραγματικότητα του παρελθόντος που τα ελλείμματα και η αδιαφάνεια ήταν ο κανόνας, ή θα επιλέξει δυνάμεις που παράγουν ελλείμματα και ανεργία ή θα συνεχίσει να βαδίζει στον δρόμο της ανάκαμψης» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

  «Η Νέα Δημοκρατία δεν αντέχει να βλέπει ότι κλείνουν σιγά σιγά οι πληγές των πολιτικών που εφάρμοσε αυτή και οι κυβερνήσεις συνεργασίας στις οποίες συμμετείχε» ανέφερε και πρόσθεσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «πόνταρε όλα τα λεφτά της, έβαλε όλα της τα αυγά, όλα της τα υπάρχοντα πάνω στο πλοίο της αριστερής παρένθεσης. Και το πλοίο της αριστερής παρένθεσης βυθίστηκε και βυθίστηκε αύτανδρο. Και η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να κάνει ούτε ανέλκυση, βεβαίως, και δεν μπορεί να κάνει απορρύπανση από τις ακροδεξιές και τις ακραία νεοφιλελευθέρες ιδέες, τις οποίες είχε φορτώσει στο πλοίο της αριστερής παρένθεσης ως πυρομαχικό και ως εφόδιο».

  «Ενώπιον αυτών των αδιεξόδων βρίσκεται η αξιωματική αντιπολίτευση και κομίζει στον πολιτικό διάλογο ιδέες όπως "οι ανισότητες είναι στην ανθρώπινη φύση", "η φοροδιαφυγή είναι ανθρώπινο δικαίωμα" και τελευταίως "ασφάλιση θα έχει όποιος επιλέγει. Όποιος μπορεί". Είναι μία τομή, νομίζω, στις πολιτικές θέσεις της ΝΔ, η οποία θα την χαρακτηρίσει και θα την κουβαλάει για πολύ. Γιατί απ' ότι καταλάβαμε είναι πλέον και επίσημη συνεδριακή της θέση, αυτό πρέπει να το ακούσει ο ελληνικός λαός. Ότι η αξιωματική αντιπολίτευση μετατοπίζεται σε μία θέση προαιρετικής κοινωνικής ασφάλισης, η οποία, βεβαίως, απέχει έτη φωτός από τις δικές μας επιλογές, οι οποίες και την καθολικότητα επιβάλλουν αλλά προστατεύουν και τους ανθρώπους οι οποίοι αδυνατούσαν να έχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

  «Κυρίες και κύριοι της αντιπολίτευσης δεν είναι ασφαλές καταφύγιο το success story της κυβέρνησης Σαμαρά. Δεν μπαίνετε σε ένα καταφύγιο. Σφιχταγκαλιάζετε ένα ναυάγιο, το οποίο έχει καταδικάσει ο ελληνικός λαός δύο και τρεις φορές. Διαλέγετε τη μικρή και εύκολη διανοητική πολιτική και ιδεολογική προσπάθεια. Δεν αναρωτιέστε τι μπορεί να σημαίνει για ένα συντηρητικό κόμμα στη μεταμνημονιακή εποχή η πορεία της χώρας, πώς πρέπει να προχωρήσει και με ποιο ιδεολογικό οπλοστάσιο να μπαίνετε. Και δεν είναι απλά νεοφιλελεύθερο. Είναι ακραία νεοφιλελεύθερο, είναι επιλογές που στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, στις δυτικές κοινωνίες έχουν δοκιμαστεί με ολέθρια αποτελέσματα, ως προς τη φτώχεια, τις κοινωνικές ανισότητες, την αποτελεσματικότητα».

  «Θα σας συνιστούσα, δε, να αποφεύγετε τις ακρότητες, όπως ότι η ΝΔ θα μειώσει τους φόρους ή ότι είναι το κόμμα των φτωχών. Αυτά είναι χονδροειδή ψεύδη που δεν μπορούν να σταθούν. Ο λαός δεν μπορεί να ξεχάσει ούτε πως πολιτευτήκατε όταν συζητούσαμε τις off shore, ούτε την πρακτική των δανείων με αέρα, ούτε τα άφαντα πόθεν έσχες, ούτε, βεβαίως, τις μόνιμες και διαρκείς σχέσεις διαπλοκής» παρατήρησε.

  Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα