Αποστάσεις Κοτζιά από τον Γαβρόγλου: Δεν συζητάμε θέμα μουφτή με την Τουρκία

Διάσταση απόψεων φαίνεται πως υπάρχει στην κυβέρνηση για το θέμα της εκλογής μουφτή στη Θράκη. Με δηλώσεις του σε διπλωματικούς συντάκτες, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς κράτησε σαφείς αποστάσεις από τον υπουργό Παιδείας, κ. Γαβρόγλου, ο οποίος νωρίτερα είχε ταχθεί υπό προϋποθέσεις υπέρ της εκλογής.

«Δεν συζητάμε τέτοια θέματα με την Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς. Σημειώνεται ότι το θέμα άνοιξε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Γαβρόγλου, σε συνέντευξή του στην εκπομπή ‘Τι λέει ο Νόμος’ στο κανάλι της Βουλής αναφερόμενος στη μουσουλμανική μειονότητα και τους θρησκευτικούς λειτουργούς της, τόνισε ότι θα πρέπει “να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα που υπάρχει για συζητήσεις πάνω στο σοβαρό ζήτημα του προσδιορισμού του εκλεκτορικού σώματος”.

“Τον Πατριάρχη δεν τον εκλέγει η ρωμαίικη κοινότητα στην Πόλη, δεν τον εκλέγουν καν ιερείς, τον εκλέγουν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Άρα υπάρχει πάντα στην εκλογή των θρησκευτικών ηγετών, ένα ειδικό εκλεκτορικό σώμα” δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ