Ο Φίλης “ξαναχτυπά”: Το ρωμαλέο κίνημα να ανατρέψει τον νόμο για τις απεργίες

Με νέα συνέντευξη στην εφημερίδα “Φιλελεύθερος” επανέρχεται ο Νίκος Φίλης στο θέμα των απεργιών και των πλειστηριασμών. Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει έκκληση για ένα ρωμαλέο εργατικό κίνημα, το οποίο μπορεί με τη μαζική και συνειδητή συμμετοχή των εργαζομένων να καταργήσει στην πράξη τέτοιες ρυθμίσεις.

“Η κυβέρνησή μας, είναι αλήθεια, ότι, πιέζεται στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων, όχι μόνο ιδεολογικά. Γι` αυτό είναι αναγκαίο, η πορεία εξόδου από τα μνημονιακά προγράμματα, να σηματοδοτηθεί πρώτα από όλα από την θεσμοθέτηση τού ευρωπαϊκού κεκτημένου και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Από εκεί και πέρα, ένα πραγματικά ρωμαλέο εργατικό κίνημα, μπορεί με τη μαζική και συνειδητή συμμετοχή των εργαζομένων να καταργήσει στην πράξη τέτοιου είδους ρυθμίσεις”.

Όσον αφορά στους πλειστηριασμούς δήλωσε “Αυτή τη στιγμή προστατεύεται ένα μεγάλο μέρος της πρώτης κατοικίας για τα λαϊκά στρώματα, όμως, οι ρυθμίσεις αυτές πρέπει να επεκταθούν πέραν του 2017 και του 2018. Τα κινήματα αλληλεγγύης, οι αριστερές οργανώσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση και να ενδυναμώσουν την παρουσία τους δίπλα στους πολίτες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, χωρίς να τους υποκαθιστούν και χωρίς να αφήνουν την παραμικρή αφορμή να κατηγορηθούν από τα συστημικά μέσα ότι προστατεύουν «λαμόγια» και μπαταχτσήδες»”.

“Με την ευρύτερη δυνατή εθνική συμφωνία και στήριξη η κυβέρνηση πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί το ζήτημα των πλεονασμάτων σε συνάρτηση με το χρέος, ώστε αυτά να πέσουν κάτω από το 2% του ΑΕΠ και να σταματήσουν να πριονίζουν τα πόδια της ανάπτυξης” δήλωσε σχετικά με τα πλεονάσματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ