Δριμύ “κατηγορώ” στην κυβέρνηση από τον Δημήτρη Κουτσούμπα – Λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο

Δριμύ κατηγορώ προς την κυβέρνηση πυροδότησε η ομιλία του γενικού γραμματέα του Κ.Κ.Ε. στη Βουλή με αφορμή την κατάθεση της τροπολογίας για τις απεργίες και η απόσυρσή της μετά. «Κύριοι της κυβέρνησης, συμπεριφέρεστε σαν τον κλέφτη που τον πιάνουν στα πράσα και αφήνει κάτω τα κλοπιμαία για να επανέλθει. Έτσι και σεις» είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας και πρόσθεσε: «Σαν τον κλέφτη φέρατε νύχτα την τροπολογία για το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, σε ένα άσχετο νομοσχέδιο, και νύχτα την αποσύρατε, για να τη φέρετε βέβαια αργότερα».

Ξεκαθάρισε επίσης προς πάσα κατεύθυνση πως το Κομμουνιστικό Κόμμα και το ταξικό κίνημα και δεν θα αφήσει την κυβέρνηση σε χλωρό κλαρί.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα των πλειστηριασμών, τονίζοντας: «Ξεκινήσατε τους πλειστηριασμούς βγάζοντας το σφυρί την κατοικία χιλιάδων εργατικών οικογενειών. Όλα τα άλλα για τις βίλες είναι στάχτη στα μάτια» υποστήριξε.

Επίσης χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως «το πιο γρήγορο πιστόλι του κεφαλαίου και της ΕΕ» αλλά και «κυβέρνηση της βρόμικης δουλειάς». «Κι εκεί που λες, ότι τα έχω δει όλα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κάνετε κάτι που ανεβάζει ακόμη περισσότερο το ρεκόρ πολιτικής ξετσιπωσιάς κι αθλιότητας, στο οποίο είστε πρωταθλητές» είπε, αναφερόμενος στην επίμαχη τροπολογία του υπουργείου Εργασίας.

«Αλήθεια τι νομίζατε; Ότι με τέτοιες κουτοπονηριές, με τέτοιες απατεωνιές θα αποφύγετε την κατακραυγή, θα αποφύγετε την οργή των εργαζομένων; Ή μήπως θα αποφύγετε την ατίμωση και την ξεφτίλα που θα σας ακολουθεί για πάντα, αφού τολμήσατε να ποδοπατήσετε, να χλευάσετε, τις θυσίες και το αίμα που έχυσε η εργατική τάξη για το δικαίωμά της απεργίας» είπε τέλος ο γενικός γραμματέας του Κ.Κ.Ε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ