“Έσπασε” το πρωτόκολλο ο Παυλόπουλος: Χειραψίες και συνομιλίες με Θεσσαλονικείς – ΦΩΤΟ

Με Θεσσαλονικείς που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου συνομίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά το τέλος της επίσημης δοξολογίας.

Ο κ. Παυλόπουλος «έσπασε» το πρωτόκολλο και αντί να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο για να μεταβεί στο Θωρηκτό “Αβέρωφ” στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κινήθηκε προς το πλήθος που τον παρακολουθούσε πίσω από τα κάγκελα ασφαλείας.

Διακριτικά και ενώ τα τηλεοπτικά συνεργεία είχαν στραμμένη την προσοχή τους στις δηλώσεις των πολιτικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πλησίασε τους συγκεντρωμένους και άρχισε να τους χαιρετά, οι οποίοι μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό αντέδρασαν με ενθουσιασμό, αφού είχαν την ευκαιρία να σφίξουν το χέρι του κ. Παυλόπουλου και να του πουν λίγες κουβέντες.

Ο κ. Παυλόπουλος περπάτησε αρκετά κατά μήκος της οδού Αγίου Δημητρίου για να τους χαιρετίσει όλους και προκειμένου να μιλήσει μαζί τους.

«Χρόνια πολλά» για την εορτή του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, τους ευχήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ζητούσε από τον καθένα να μάθει για την υγεία του και πώς τα περνάει. «Για την πατρίδα», του φώναξαν κάποιοι, «να προσέχεις το στρατό και τα σώματα ασφαλείας», τού είπαν άλλοι. Ανθρωποι κάθε ηλικίας, μικρά παιδιά και αρκετοί συνταξιούχοι, οι οποίοι τού επισήμαναν την ανάγκη για την φροντίδα της Πολιτείας απέναντί τους. «Θέλω να πω στον Πρόεδρο να με βοηθήσει γιατί είναι καλός άνθρωπος», είπε μια ηλικιωμένη κυρία, μόλις είδε τον κ. Παυλόπουλο να πλησιάζει προς το μέρος της και εκείνος τής έδωσε το χέρι και την άκουσε.

Λίγο πριν τελειώσει η σειρά των συγκεντρωμένων ένας κύριος πλησίασε προς το μέρος του Προέδρου της Δημοκρατίας και του είπε: «Πρόεδρε δεν έρχεσαι να σε κεράσουμε ένα σαλεπάκι …». Ο κ. Παυλόπουλος χαμογέλασε και αφού ολοκλήρωσε τις χειραψίες, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο, οπότε και το πλήθος ξέσπασε σε θερμά χειροκροτήματα.

Σύμβολο διαχρονικής αξίας ο Άγιος Δημήτριος, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη Θεσσαλονίκη

Ο πολιούχος της Θεσσαλονίκης, ο Άγιος Δημήτριος, αναδείχθηκε με τη θυσία του σε «πραγματικό σύμβολο της διαχρονικής αξίας της χριστιανικής διδασκαλίας, του τρίτου και θεμελιώδους πυλώνα του κοινού ευρωπαϊκού μας πολιτισμού» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στις δηλώσεις του αμέσως μετά την επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου για τον τριπλό εορτασμό της Θεσσαλονίκης.

«Ο πολιούχος Θεσσαλονίκης, ο Άγιος Δημήτριος, με τη θυσία του στον βωμό της χριστιανικής πίστης, κατέστη εμβληματικός μάρτυρας της Χριστιανοσύνης. Επιπλέον όμως αναδείχθηκε σε πραγματικό σύμβολο της διαχρονικής αξίας της χριστιανικής διδασκαλίας, του τρίτου και θεμελιώδους πυλώνα του κοινού μας ευρωπαϊκού πολιτισμού. Του πυλώνα εκείνου που προσέδωσε στον ευρωπαϊκό πολιτισμό τ’ ανθρωπιστικά του χαρακτηριστικά, μ’ έμφαση σ’ εκείνα της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και κυρίως της κοινωνικής δικαιοσύνης» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πηγή/πηγή φωτο: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ