«Χτύπημα» από Νίκο Φίλη για Ελληνικό και ΚΑΣ – Σαφείς αποστάσεις από το Μαξίμου

Παναττική στάση εργασίας από τις 2.30 μμ. ως τη λήξη του ωραρίου και κινητοποίηση έξω από το κτήριο του υπουργείου Πολιτισμού για το θέμα της επένδυσης του Ελληνικού, πραγματοποίησε σήμερα ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους τα εξής: «Πιστεύω ότι είναι αναγκαίες οι επενδύσεις στη χώρα μας, αλλά οι επενδύσεις πρέπει να σέβονται το περιβάλλον, είτε το φυσικό είτε το πολιτισμικό. Νομίζω ότι αν αυτός ο κανόνας ισχύσει, τότε οι επενδύσεις θα αποκτήσουν υπεραξία, και έχουμε ανάγκη να υπερασπιζόμαστε την πολιτισμική κληρονομιά μας, ακόμα και για λόγους χρησιμοθηρικούς – και αναφέρομαι στο θέμα του τουρισμού».

«Θεωρώ ότι το ΚΑΣ έχει όλη τη διεπιστημονική συγκρότηση, έχει μια παράδοση πολύ θετική, προστασίας των αρχαιοτήτων, που θα αποφασίσει για το ζήτημα του Ελληνικού. Πολλά ακούγονται αυτές τις μέρες για τους αρχαιολόγους, με ευκολία και με μεγάλους λαϊκισμούς, αλλά αν δεν υπήρχαν οι αρχαιολόγοι μετά την απελευθέρωση της χώρας μας και μέχρι σήμερα, πολλοί αρχαίοι θησαυροί θα είχαν καταχωνιαστεί και θα είχαμε πολύ τσιμέντο και λιγότερες ανοιχτής ματιάς εκτάσεις», σημείωσε επίσης ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι η άποψή του συμβαδίζει και με την επίσημη άποψη της κυβέρνησης, δήλωσε ότι «σε ό,τι αφορά το θέμα να γίνει η επένδυση βεβαίως ναι, σε ό,τι αφορά τους όρους θα δούμε. Είναι σε μια διαδικασία εν τω γεννάσθαι», ενώ σε ερώτηση για το αν ρισκάρει να έρθει σε αντίθεση με την κυβερνητική θέση, σημείωσε ότι «είμαι βουλευτής – και ως βουλευτής έχω υποχρέωση να διατυπώνω την άποψή μου, η οποία τυχαίνει να είναι και άποψη του πολιτικού χώρου τον οποίο εκπροσωπώ, του ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ