Σπίρτζης: Τα έργα στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” δεν θα επηρεάσουν τον τουρισμό

Τα έργα στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης θα γίνουν, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, καθώς σε περίπτωση αναστολής τους η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει εκατοντάδες εκατ. ευρώ στην ΕΕ και να πληρώσει υψηλές αποζημιώσεις σε εργολάβους. 

Το θέμα των εργασιών στους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης του αεροδρομίου βρίσκεται στην επικαιρότητα, λόγω των αντιδράσεων τοπικών παραγόντων και της Fraport που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο. Χθες, η Fraport έστειλε ανακοίνωση στον κ. Σπίρτζη, στην οποία σημείωνε ότι δεν θεωρεί αναγκαία τα έργα.

Σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε σήμερα ο υπουργός στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ, τόνισε ότι οι εργασίες στο αεροδρόμιο ανεστάλησαν για λίγους μήνες, μετά από αίτημα της Fraport και της τοπικής κοινωνίας, για να μην υπάρξει πρόβλημα στην τουριστική κίνηση το καλοκαίρι. Η περίοδος, όμως, από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο, δεν είναι τουριστική, είπε, και επομένως δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει θέμα.

Ο υπουργός εξέφρασε την έκπληξή του για το ότι σύνδεσμος ξενοδόχων της περιοχής δηλώνει προβληματισμό για την αύξηση της δυναμικότητας του «Μακεδονία», θέτοντας το ρητορικό ερώτημα: «Αν δεν είναι πρωτοτυπία αυτό, ποιο είναι»;

«Αν δεν γίνει το έργο θα πρέπει να επιστρέψουμε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς και αποζημιώσεις και ρήτρες στους εργολάβους. Το έργο έχει σχεδιαστεί από άλλες κυβερνήσεις, αλλά τα έργα ανήκουν σε αυτόν που τα πληρώνει. Στον ελληνικό λαό. Έχει γίνει μια ολοκληρωμένη μελέτη και θα προσεγγίσει τη δυναμικότητα που πρέπει να έχει το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Είναι ένα αεροδρόμιο που δεν εξυπηρετεί μόνο τη Θεσσαλονίκη αλλά και άλλες μεγάλες περιοχές», τόνισε ο υπουργός.

Πηγή: Enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ