Ο Άδωνις στον Realfm 97,8 για τις φωτογραφίες με τον Σόιμπλε: Δεν έχω καταλάβει ποια είναι η κατηγορία;

Για την παρουσία του σε προεκλογική εκδήλωση του CDU και τις φωτογραφίες δίπλα στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Δεν έχω καταλάβει ποια είναι η κατηγορία, δηλαδή είναι μεμπτό ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είναι προσκεκλημένος σε μία από τις πιο κλειστές συγκεντρώσεις που έκανε ενόψει εκλογών το αδελφό της ΝΔ κόμμα το CDU. Ή είναι μεμπτό, που ο αντιπρόεδρος της ΝΔ βρέθηκε να συνομιλεί με στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης και του γερμανικού κοινοβουλίου. Αυτό είναι μεμπτό; Αν είναι εχθρός μας η Γερμανία να το πούμε, να μην πηγαίνει εκεί ο Πρωθυπουργός ο κ.Τσίπρας, να μην πηγαίνει ο υπουργός Άμυνας ο κ. Καμμένος και να ξεκινήσουμε τον πόλεμος στους Γερμανούς. Εγώ ήξερα ότι οι Γερμανοί είναι εταίροι μας στην ΕΕ, συνομιλούμε με την κυβέρνηση αυτή, συνομιλεί η κυβέρνηση μας και δεν έχω καταλάβει τι είναι αυτό για το οποίο πρέπει να απολογηθώ” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης με αφορμή επικρίσεις που δέχτηκε από δημοσιεύματα του Τύπου και πρόσθεσε:

“Εγώ δεν είμαι από αυτούς που έλεγαν ‘go back κυρία Μέρκελ’ ούτε ‘τέταρτο Ράιχ’. Άρα αν κάποιοι πρέπει να απολογηθούν για το αν συναντιούνται με την Μέρκελ και τον Σόιμπλε είναι αυτοί που κορόιδευαν τον ελληνικό λαό. Εγώ, έχω πει από την αρχή ότι είμαστε μέλη της ΕΕ, θέλω να μείνουμε μέλος της ΕΕ, θέλω να τηρήσουμε το πρόγραμμα και να βγούμε στις αγορές και δεν πιστεύω ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Αυτό έχω πει, για αυτό με έχουν ψηφίσει”.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του βουλευτή κ. Τραγάκη, ο οποίος είπε πως υποψήφιος, αντί για εκείνον, θα είναι ο γιος του και την ανακοίνωση της ΝΔ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “ο Γιάννης Τραγάκης είναι πάρα πολύ φίλος μου, τον εκτιμώ και τον σέβομαι πάρα πολύ. Ο τρόπος που παρουσίασε στη συνέντευξη του την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του γιου του δεν ήταν σύμφωνη με τη γενική απόφαση που έχει πάρει ο Πρόεδρος της ΝΔ. Στη ΝΔ έχουμε φτιάξει συγκεκριμένες διαδικασίες, βάσει των οποίων θα γίνει η επιλογή των υποψηφίων για τα ψηφοδέλτια με τελικό φυσικά υπογράφων των υποψηφίων, τον Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη. Άρα, υπό την έννοια αυτή η δήλωση όπως έγινε έδινε την εντύπωση ότι μπορεί στη ΝΔ να τηρούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά. Στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν τηρούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ