Ο Λεβέντης στον ΑΝΤ1 μετά τη «βόμβα» που έριξε μέσω Realfm: Τι μου είπε ο Τσίπρας για συνεργασία με Μητσοτάκη – ΒΙΝΤΕΟ

Διευκρινίσεις για όσα ειπώθηκαν στη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό και τη “βόμβα” που έριξε μέσω Realfm 97,8 ότι «ο κ. Τσίπρας θέλει κυβέρνηση συνεργασίας αλλά ο κ. Μητσοτάκης αρνείται», έδωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο κ. Λεβέντης διευκρίνισε ότι στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, δεν ειπώθηκε ευθέως η πρόθεση από τον κ. Τσίπρα για οικουμενική κυβέρνηση αλλά πλαγίως, μιλώντας για την πεποίθησή του στην απλή αναλογική. Όπως είπε, αυτή είναι κυρίως η δική του αίσθηση που αποκόμισε μετά τη συνάντησή τους.

Όπως ανέφερε ο κ. Λεβέντης, μίλησαν με τον Πρωθυπουργό για το θέμα της απλής αναλογικής, ενώ στη συνέχεια επανέλαβε ότι αυτός ψήφισε την απλή αναλογική, εν αντιθέσει με την Φώφη Γεννηματά, που με τη στάση της προικοδότησε τον κ. Μητσοτάκη με 50 έδρες. 

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, ο Πρωθυπουργός λόγω και της στάσης του στην απλή αναλογική θα ήταν ανοιχτός σε μια Κυβέρνηση συνεργασίας, σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη – που όπως υποστήριξε – περιμένει να πέσει ο κ. Τσίπρας για να αναλάβει την εξουσία μόνος του.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Βασίλης Λεβέντης υπογράμμισε ότι «είναι γενναιότητα να θέλει ένας πρωθυπουργός να κάνει κυβέρνηση συνεργασίας» και έφερε ως παράδειγμα τον Αντώνη Σαμαρά που παρά την κυριαρχία του, για το καλό της χώρας προτίμησε συμμαχική κυβέρνηση.«Μου είπε (σ.σ. Αλέξης Τσίπρας) πως αισθάνεται ότι έχει κάθετη άρνηση ο κ. Μητσοτάκης και του είπα ότι κι εγώ όντως από το ραντεβού μου με τον κ. Μητσοτάκη, βγήκα καταλαβαίνοντας ότι δεν θέλει . Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να καταρρεύσει ο κ. Τσίπρας για να έρθει αυτός. Κι αυτό δεν είναι τίμιο. Δεν είναι τίμιο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να θέλει να καταρρεύσει η χώρα για να γίνει αυτός ο πρωθυπουργός. Το τίμιο είναι με βάση το πρόγραμμά σου να σε ψηφίσει ο κόσμος», είπε ο κ. Λεβέντης. Ερωτηθείς αν «μπορεί να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας από όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις πλην της ΝΔ;» ο κ. Λεβέντης ξεκαθάρισε πως «όχι» γιατί όλοι μαζί πρέπει να αγωνιστούν για την ανόρθωση της χώρας» εξηγώντας ότι μόνο έτσι θα έλθουν επενδύσεις. Τέλος ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι αδυναμία να προχωρήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας και ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να μην επαναλάβει τα λάθη των προηγουμένων αρχηγών της ΝΔ και να μην επιδείξει αλαζονεία».

Σχετικά με το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ανέφερε ότι είπε στον Πρωθυπουργό να μην περιμένει εξελίξεις. “Οι Τούρκοι, θα προχωράμε εμείς σε συζητήσεις και θα’ρχονται τελευταία στιγμή και θα τα τινάζουν όλα στον αέρα. Βέβαια εμείς τον νέο γύρο συζητήσεων για το Κυπριακό πρέπει να τον κάνουμε. Αλλά οι προσδοκίες είναι πολύ χαμηλές, για’μένα είναι μηδαμινές”, ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

“Ο Τσίπρας μου είπε ότι θα κάνουμε τις προσπάθειες με μικρές προσδοκίες και η μόνη ελπίδα που έχει είναι μήπως η Ευρώπη που πιέσει τους Τούρκους να κάνουν συμβιβασμούς”. Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ