Η Μητρόπολη Αγίου Εφραίμ τίμησε τον Προκόπη Παυλόπουλο

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος τέλεσε, σήμερα, το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στην Ι.Μ. Αγίου Εφραίμ, στη Νέα Μάκρη, ανήμερα της εορτής του αγίου. Συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Σιδηροκάστρου Μακάριος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος.

Τον Μέγα Σταυρό του Αγίου Εφραίμ – ανώτατη τιμητική διάκριση της Μητροπόλεως Κηφισίας- προσέφερε στον ΠτΔ ο οικείος μητροπολίτης Κηφισίας, ενώ εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τους αρχιερείς για τη συμμετοχή τους στην πανήγυρη της Μητροπόλεως. Αξιοσημείωτη η ευγνωμοσύνη του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος, όπως ανέφερε, υπήρξε καθηγητής του στη Νομική των Αθηνών.

«Ο ‘Αγιος Εφραίμ παρέδωσε το σώμα και το πνεύμα του θυσία στο βωμό των ιερών και των οσίων της πίστης μας και της πατρίδας μας. Αυτό το παράδειγμα είναι που φωτίζει και τον δικό μου δρόμο κατά την άσκηση των καθηκόντων μου να υπερασπίζομαι τα ιερά και τα όσια της πατρίδας, του λαού και του έθνους μας», τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος και ευχαρίστησε για την τιμητική διάκριση, η οποία όπως επισήμανε απευθύνεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όχι στο πρόσωπό του.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, ο μητροπολίτης Κύριλλος οδήγησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον χώρο όπου βρέθηκε το ιερό λείψανο του αγίου από την ηγουμένη Μακαρία.

Παρέστησαν βουλευτές, ο δήμαρχος Νέας Μάκρης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και εκατοντάδες πιστοί από όλη τη χώρα.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά.ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ