• Ο Σουλτς μας κάνει υποδείξεις...

  12:58 μμ, Δευτέρα 07 Μάι 2012 12:58 μμ, Δευτέρα 07 Μάι 2012

  Την εκτίμηση ότι στόχος των πολιτικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα, υπό τη μορφή των διερευνητικών εντολών, θα πρέπει να είναι η συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, η οποία θα διασφαλίζει την τήρηση των δεσμεύσεων της Ελλάδας έναντι της ΕΕ, διατυπώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς.

  Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Σούλτς αναφέρει ότι τo αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα θα πρέπει να αναλυθεί «με ηρεμία», ώστε «να εξευρεθεί το τι είναι εφικτό». Παράλληλα, επισημαίνει ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν «υπερβολικές αντιδράσεις» από το αποτέλεσμα των εκλογών.

  Ο Μάρτιν Σούλτς επισημαίνει, ακόμη, ότι η κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες αποδεικνύει την ανάγκη υιοθέτησης από την ΕΕ ενός συνολικού πακέτου για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δηλώνει ότι αναμένει από τους Ευρωπαίους ηγέτες να συμφωνήσουν επί αυτών των μέτρων στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου. Καταλήγοντας, ο κ. Σούλτς υπογραμμίζει ότι προτίθεται να επισκεφθεί σύντομα την Αθήνα προκειμένου να συνεχίσει το διάλογο με όλες τις «δημοκρατικές και εποικοδομητικές πολιτικές δυνάμεις» της χώρας.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα