Άγρια κόντρα Μητσοτάκη – Βούτση για τις ψήφους της Χρυσής Αυγής – ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση επικράτησε στη βουλή μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Βούτση με αφορμή μια δήλωση που είχε κάνει ο πρόεδρος της βουλής για τη Χρυσή Αυγή. Ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του διάβασε μια δήλωση του κ. Βούτση στον ΣΚΑΪ ότι στη βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι. 

“Δεν έχουμε μιλήσει με την Χρυσή Αυγή σε κανένα επίπεδο. Δεν γνωρίζουμε τις θέσεις της Χρυσής Αυγής επί του θέματος και ως εκ τούτου περιμένουμε όλα τα κόμματα να εκφράσουν τις απόψεις του. Αυτά που απάντησα δεν αποτελούν πρόσκληση προς της Χρυσή Αυγή.  Επί 20 μέρες διακηρύσσατε την πολιτική αθλιότητα ότι προσδοκούσαμε συνεργασία με Χρυσή Αυγή.  Ήρθε η συζήτηση εδώ και αποδείχθηκε ότι η Χρυσή Αυγή συμπαρατάσσεται με το μέτωπο των δυνάμεων που θα καταψηφίσουν την απλή αναλογική” είπε ο πρόεδρος της βουλής και έκανε λόγο για πολιτική αλητεία σε συνεργασία με δημοσιογραφική αλητεία.  

“Με κατάπληξη σας άκουσα να υιοθετείτε αυτή την πολιτική αθλιότητα. Γράφτηκαν πράγματα που θα έπρεπε από αυτό το βήμα να τα αποδοκιμάσετε”, τόνισε ο κ. Βούτσης και κατέληξε:

“Πρέπει να σας γίνει μάθημα ότι με τον φασισμό, με τις ακραίες απόψεις όχι μόνο απλά δεν έχει σχέση η Aριστερά αλλά ουδέποτε συναλλάχθηκε,  ούτε είχε τέτοιο ορίζοντα.  Εάν θεωρείτε ότι έχετε επιχειρήματα, σας προκαλώ να υποβάλετε πρόταση μομφής εναντίον του προέδρου της βουλής και να καταδικάσετε όλο αυτό το αφήγημα που στήσατε, διότι η ίδια η έκβαση απέδειξε ποιες δυνάμεις συμπορεύονται με ποιες δυνάμεις έναντι της απόφασης για απλή αναλογική”.  

 

 

 

“Θα περίμενα κύριε Πρόεδρε, να υπηρετείτε το αξίωμα σας με περισσότερη ψυχραιμία και λιγότερη συναισθηματική ένταση πόσο μάλλον όταν αυτά που είπατε, επιβεβαίωσαν  απόλυτα αυτά που είπα εγώ” απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Νίκο Βούτση.

“Σας ρωτώ και εσάς και τον Πρωθυπουργό αν συγκεντρώνατε 200 ψήφους μαζί με αυτούς της Χρυσής Αυγής θα ίσχυε ο νόμος; Και όταν ο κ. Κουρουμπλής και τα παπαγαλάκια διέρρεαν είμαστε στους 197 εννοούσαν ή δεν εννοούσαν τις ψήφους; Όταν συζητάμε για αυξημένες πλειοψηφίες, να σας θυμίσω τι είπε ο κ. Δήμας ότι δεν ενδιαφέρετε να εκλεγεί με ψήφους της Χρυσής Αυγής, τότε γιατί δεν είπατε το ίδιο;

Σέβομαι και τιμώ τους αγώνες της Αριστεράς κατά της δικτατορίας. Ήμουν πολιτικός κρατούμενος έξι μηνών από τη χούντα. Μαθήματα δημοκρατικής ευαισθησίας η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που έφερε τη δημοκρατία δεν δέχεται” είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

 

Διαβάστε επίσης

Ο Βούτσης στον Αυγενάκη: “Ντροπή σας…” – ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση μεταξύ Βούλτεψη – Κουίκ μετά την ομιλία του Καμμένου – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ