Με το βλέμμα στη συζήτηση της Τρίτης

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Μια κρίσιμη εβδομάδα για το προσφυγικό και την αξιολόγηση ξεκινά σήμερα, με την κυβέρνηση να επικεντρώνει την προσοχή της στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και τη διαφθορά που θα διεξαχθεί με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Το Μέγαρο Μαξίμου διαβεβαιώνει πως ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί σε συγκεκριμένες υποθέσεις, με τις πληροφορίες να επιμένουν πως η κυβέρνηση θα στοχοποιήσει πρωτίστως – και μεταξύ άλλων – πρώην υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της τότε κυβέρνησης και πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Στόχος, μεταξύ, άλλων, να αναγκάσει τις νυν ηγεσίες της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να καλύψουν τους προκατόχους τους ή να έρθουν σε αντιπαράθεση μαζί τους.

Ωστόσο η εβδομάδα ξεκινά ήδη με έντονες διεργασίες στο προσφυγικό και τις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση. Η κυβέρνηση αναμένεται να αναλάβει νέες πρωτοβουλίες για την υλοποίηση της συμφωνίας, αλλά και να επιταχύνει τις ενέργειές της για υλοποίηση των συμφωνιών που έχει αναλάβει. 

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να κατατεθεί νομοσχέδιο την Τετάρτη στη Βουλή, με το οποίο θα ρυθμίζονται σειρά εκκρεμοτήτων, ενώ κάθε μέρα θα πρέπει να παραδίδονται 1.480 θέσεις σε καταυλισμούς, που ουσιαστικά στην πορεία θα αποτελέσουν στην πλειοψηφία τους μόνιμα κέντρα κράτησης.

Την Τετάρτη

Την Τετάρτη, εκτός μεγάλου απροόπτου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, για το θέμα Μουζάλα, με το Μέγαρο Μαξίμου να εκφράζει αισιοδοξία ότι τελικά θα υπάρξει κοινός τόπος και ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης θα παραμείνει στη θέση του. 

Άλλωστε, ενόψει και του ανασχηματισμού που θα πραγματοποιηθεί μετά την αξιολόγηση, θα υπάρξει αναβάθμιση σε υπουργείο, ενώ από την περασμένη Πέμπτη τον επιχειρησιακό σχεδιασμό των δράσεων για το προσφυγικό ανέλαβε ο Γιάννης Ταφύλλης. 

 

Πηγή:real.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Μάρδας: Δεν έχω μετανιώσει για τη δήλωση μου για τους πρόσφυγες – ΒΙΝΤΕΟ

Βίτσας: Πρέπει να πείσουμε τους πρόσφυγες να φύγουν από την Ειδομένη –ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ