«Τα προβλήματα υπάρχουν και είμαστε έτοιμοι να τα συζητήσουμε με τους αγρότες, αλλά δεν είναι αντιπροσωπευτική η εικόνα μιζέριας και καταστροφής που θέλουν κάποιοι να δημιουργήσουν» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου με την ευκαιρία ολοκλήρωσης της 26ης Διεθνούς Έκθεσης AGROTICA, προσθέτοντας ότι αναμένει από τους αγρότες να καταθέσουν και τις δικές τους προτάσεις.
Ο κ. Αποστόλου σημείωσε ότι η κυβέρνηση ξεκινάει με όραμα και σχέδιο μια βαθιά μεταρρύθμιση, που θα αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας για τη παραγωγή αγροτικών προϊόντων.
Διαβεβαίωσε ότι στο πλαίσιο αυτό έχει συγκεκριμένες προτάσεις για την ανόρθωση της αγροτικής οικονομίας, αλλά και για την αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών της κρίσης στον αγροτικό πληθυσμό.
Όπως διευκρίνισε, βασική φιλοσοφία είναι οι επιπτώσεις να κατανεμηθούν δίκαια, σύμφωνα με τη πραγματική φοροδοτική και ασφαλιστική δυνατότητα του καθενός, με ιδιαίτερη μέριμνα για τους μικρομεσαίους αγρότες.
Αναφερόμενος στην εφαρμογή του νέου αναθεωρημένου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, συνολικής επενδυτικής δαπάνης 6 δισ. ευρώ, είπε ότι προβλέπεται ένα διπλό «πακέτο» για τους αγρότες έως 40 ετών με στόχο την παραμονή αλλά και την επιστροφή χιλιάδων νέων στη περιφέρεια. Συγκεκριμένα, θα στηριχθούν επενδυτικά σχέδια πρώτης εγκατάστασης με επιδότηση έως 22.000 ευρώ, καθώς και σχέδια εκκίνησης μη γεωργικής δραστηριότητας με επιδότηση από 11.000 έως 20.000 ευρώ.
«Βασικός μας στόχος είναι το πρόγραμμα να λειτουργήσει εμπροσθοβαρώς, με έμφαση σε μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα. Θα συνεργαστούμε με τους αγρότες για να πετύχουμε, όχι μόνο την απορρόφηση των πόρων, αλλά κυρίως την αποτελεσματικότητα» σημείωσε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Ο Μπέος επισκέφθηκε τους αγρότες – ΒΙΝΤΕΟ
Πως θα κινηθούν τα φορτηγά λόγω των μπλόκων
Κλειστό επ’ αόριστον το Τελωνείο Κήπων
Χανιά – Αγρότες έριξαν ντομάτες στα γραφεία της Περιφέρειας
Ουγγαρία: Σαρωτική νίκη Μάγιαρ, τέλος εποχής για τον Όρμπαν – Ποιος είναι ο 45χρονος νικητής των εκλογών
Αεροπλάνα γεμάτα με διαπραγματευτές και ελάχιστος χρόνος: Οι 21 ώρες συνομιλιών ΗΠΑ–Ιράν
Αραγτσί: Ήμασταν «εκατοστά» μακριά από μια συμφωνία με τις ΗΠΑ – «Η εχθρότητα γεννά εχθρότητα»
Αίσιο τέλος: Εντοπίστηκαν οι 4 νεαροί που είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους στα Γεράνεια Όρη
ENIKOS NETWORK
Βλέπετε στον ύπνο σας ότι πέφτετε, χάνετε δόντια ή ότι είστε γυμνοί; Πότε τα όνειρα προειδοποιούν ότι θα αρρωστήσετε