Τι συζήτησαν Μητσοτάκης-Αναστασιάδης – ΦΩΤΟ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη είχε νωρίτερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στην Κύπρο.

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης αμέσως μετά τη συνάντηση.

«Είχα την ευκαιρία, σήμερα, στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης επίσκεψής μου, στην Κύπρο, με τη νέα μου ιδιότητα, να συναντηθώ με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και καλό μου φίλο, Νίκο Αναστασιάδη.

Είχαμε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση και ενημέρωση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ζήτημα. Επανέλαβα, για άλλη μια φορά, την αμέριστη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στις προσπάθειες του Προέδρου και όλου του κυπριακού λαού, για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό ζήτημα.

Είχαμε, επίσης, την ευκαιρία να συζητήσουμε και ζητήματα οικονομικού ενδιαφέροντος. Εξέφρασα στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας τα συγχαρητήριά μου για το γεγονός ότι η Κύπρος εξέρχεται του μνημονίου, εντός των επόμενων δύο μηνών. Και είχαμε, για άλλη μια φορά, την ευκαιρία να επαναλάβουμε πόσο σημαντικές είναι οι ουσιαστικές, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες βάζουν την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Πόσο σημαντικές είναι σε όλη την προσπάθεια εξόδου από τους μνημονιακούς περιορισμούς.

Συζητήσαμε, επίσης, και τις γενικότερες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Είχα την ευκαιρία να εκφράσω στον Πρόεδρο την έντονη ανησυχία μου για τις εξελίξεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα. Και να επισημάνω το γεγονός ότι, μέχρι σήμερα, η Τουρκία δεν φαίνεται να τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ως προς την ανάγκη περιορισμού των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών από την Τουρκία προς το Αιγαίο.

Θέλω να ευχαριστήσω, και πάλι, τον Πρόεδρο για την ενημέρωση την οποία μου παρείχε και να του ευχηθώ καλή επιτυχία και καλή δύναμη στις δύσκολες διαπραγματεύσεις που έχει μπροστά του».

 

Πηγή φωτογραφιών ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι δέσμια του τρίτου μνημονίου

Μητσοτάκης: Προσδοκούμε μία αλλαγή στάσης από την Τουρκία

Στη νεκρή ζώνη της Λευκωσίας ο Μητσοτάκης – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ