Και ο Νίκος Παππάς στο Νταβός για επενδύσεις

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Ο Νίκος Παππάς είναι ο μοναδικός υπουργός που θα συνοδεύσει τον Αλέξη Τσίπρα στο Φόρουμ του Νταβός. Ο υπουργός Επικρατείας, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Real.gr, θα έχει σειρά επαφών με κορυφαίους επιχειρηματίες προκειμένου να επενδύσουν στη χώρα μας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επιχειρηματολογήσει κατά της λιτότητας στην Ευρώπη στο ντιμπέιτ που έχει προγραμματιστεί με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ στο ίδιο πάνελ θα συμμετάσχουν και οι πρωθυπουργοί της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς και της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει επίσης συνάντηση με τον Γερμανό Αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, καθώς η Άνγκελα Μέρκελ, λόγω της εσωτερικής κατάστασης στη χώρα της, δεν θα συμμετάσχει στο Φόρουμ του Νταβός.

Και με τον Τζακ Λιου

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την Κριστίν Λαγκάρντ, με την οποία θα συζητήσει ασφαλιστικό, αξιολόγηση, συμμετοχή του ΔΝΤ στο Πρόγραμμα και απομείωση του ελληνικού χρέους.

Προς λύση πακέτο;

Οι παραπάνω-μεταξύ άλλων-συναντήσεις, ενισχύουν τις πληροφορίες που είχε μεταφέρει το Real.gr, πως παρά τις όποιες διαψεύσεις της κυβέρνησης, η Αθήνα θα επιδιώξει να διαμορφώσει στο Νταβός μια συνολική συμφωνία για λύση-πακέτο σε ολοκλήρωση της αξιολόγησης, νέα μέτρα, συμμετοχή του ΔΝΤ στο Πρόγραμμα και απομείωση του χρέους.

Με Μπάιντεν για Κυπριακό

Η συνάντηση Τσίπρα με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εκτιμάται ότι θα ωθήσει εξελίξεις στο Κυπριακό. Υπογραμμίζεται ότι τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός, όσο και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση ο καθένας με τον κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ενώ αμέσως μετά ο Τζο Μπάιντεν θα μεταβεί στην Τουρκία για συναντήσεις με την ηγεσία της χώρας. Επίσημη συνάντηση με Αχμέτ Νταβούτογλου δεν θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός, ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, οι δύο άνδρες θα μιλήσουν για ένα δεκαπεντάλεπτο στο παρασκήνιο.

Ποιοι θα τον συνοδεύουν

Τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Φόρουμ του Νταβός θα συνοδεύουν -εκτός του Νίκου Παππά- ο διευθυντής του διπλωματικού του γραφείου Βαγγέλης Καλπαδάκης, του οικονομικού του γραφείου Δημήτρης Λιάκος, ο εκπρόσωπος Τύπου Άγγελος Τσέκερης, ο επί των ευρωπαϊκών θεμάτων Τάκης Παυλόπουλος και η υπεύθυνη για τα διεθνή μέσα ενημέρωσης Δανάη Μπαδογιάννη.

ΠΗΓΗ: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Μαξίμου: Ρεκόρ θράσους από τη ΝΔ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ