Ο Παυλόπουλος ανακηρύχτηκε επίτιμος Διδάκτορας – ΦΩΤΟ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφτηκε τη Ρωσία, ύστερα από πρόσκληση της Ρωσικής Προεδρικής Ακαδημίας Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης, η οποία τον αναγόρευσε επίτιμο διδάκτορα.

Το Πρόεδρο υποδέχθηκε ο πρύτανης της Ακαδημίας, Βλαντίμιρ Μάου.

Κατά την τελετή αναγόρευσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε, από το βήμα της Ρωσικής Ακαδημίας, με θέμα: “Ο Νόμος μεταξύ Φυσικής και Νομικής Επιστήμης”.

«Η πορεία των πραγμάτων οδηγεί όχι τόσο στην αναθεώρηση της εσφαλμένης ερμηνείας κι εφαρμογής του κανόνα δικαίου που θεσπίζει ο νόμος αλλά, περισσότερο, και πάλι στην διαπίστωση της ανάγκης αντικατάστασής του με άλλο νόμο και κανόνα δικαίου. Ο οποίος, υπ’ αυτά τ’ ανεπαρκή δεδομένα αντιμετώπισης των ελαττωμάτων ως προς την παραγωγή των κανονιστικού περιεχομένου αποτελεσμάτων του, μάλλον θα έχει την ίδια, μοιραία, θεσμική κατάληξη» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος μεταξύ άλλων στην ομιλία του στην Ρωσική Ακαδημία.

Ο κ. Παυλόπουλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ρωσικής Δούμας Σεργκέι Ναρίσκιν. Ενώ, την Παρασκευή, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Παυλόπουλος: Προς όφελος και της ΕΕ να αμβλυνθούν οι κυρώσεις προς τη Ρωσία

Παυλόπουλος: Αναγκαία η επαναπροσέγγιση ΕΕ – Ρωσίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ