• Χρυσοβελώνη: Δεν υπάρχει πρόβλημα κυβερνητικής συνοχής

  1:57 μμ, Τετάρτη 23 Δεκ 2015 1:57 μμ, Τετάρτη 23 Δεκ 2015

  "Δεν υπάρχει πρόβλημα κυβερνητικής συνοχής", δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σχετικά με τη μη ψήφιση, από βουλευτές του κόμματος, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το σύμφωνο συμβίωσης.

  Η εκπρόσωπος των ΑΝ. ΕΛ., μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM", είπε: "Αυτή μας τη διαφοροποίηση την είχαμε προαναγγείλει, είχε γίνει αποδεκτή, όπως κι εμείς από τη δική μας πλευρά σεβόμαστε τη διαφορετική ιδεολογία, τις διαφορετικές θέσεις και απόψεις, που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ορισμένα θέματα".

  "Όταν ξεκίνησε αυτή η συνεργασία, είχε καταστεί σαφές στον πρωθυπουργό, ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ότι εμείς σε ορισμένα θέματα, που αφορούν τη θρησκεία, την Ορθοδοξία, τα εθνικά μας θέματα, ότι έχουμε διαφορετικές θέσεις, αρχές και αντιλήψεις, τις οποίες και θα υπερασπιστούμε. Αυτό έγινε αποδεκτό από τον πρωθυπουργό. Σε τέτοια θέματα, όταν μία συνεργασία ξεκινάει και είναι απολύτως ξεκάθαρη, όπως έγινε εν προκειμένω, δεν είναι κάτι το οποίο συνέβη ξαφνικά και αρχίσαμε να διαφοροποιούμαστε", εξήγησε το στέλεχος των ΑΝΕΛ, προσθέτοντας ότι "τώρα, αν για παράδειγμα αρχίσουν να υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε άλλα θέματα, όπως είναι το ασφαλιστικό που έρχεται, όπως είναι το θέμα της φορολογίας των αγροτών, όπου αυτό θα είναι διαφοροποίηση στην ακολουθούμενη πολιτική, στην ακολουθούμενη κυρίως οικονομική πολιτική, τότε βεβαίως θα αρχίσει να υπάρχει πρόβλημα, προς το παρόν, όμως, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο".

  Σε ό,τι αφορά τις διατάξεις του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης η κα Χρυσοβελώνη διατύπωσε την εκτίμηση- επικαλούμενη και την επαγγελματική της ιδιότητα ως δικηγόρου- ότι αφήνει ανοιχτή μία πόρτα για την υιοθεσία ανηλίκων από ομόφυλα ζευγάρια.

  "Μπορεί να μην το λέει ρητώς, αλλά εν πάση περιπτώσει, είναι ένας προπομπός, θα σας έλεγα ο προθάλαμος γι' αυτό. Βεβαίως ο υπουργός, παρά το γεγονός ότι είχε δεσμευθεί ότι θα διαλάβει σε συγκεκριμένες διατάξεις ρητή δέσμευση, ότι θα απαγορεύεται η υιοθεσία ανηλίκων από ομόφυλα ζευγάρια, δεν το έπραξε", είπε.

  Ερωτηθείσα, αν στα επόμενα κρίσιμα νομοσχέδια εκτιμά, ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης θα παραμείνει αρραγής, η κ Χρυσοβελώνη επισήμανε πως "είναι γεγονός ότι ο δρόμος δεν είναι εύκολος, είναι δύσβατος από δω και στο εξής", καθώς, όπως διευκρίνισε, "υπάρχουν νομοσχέδια τα οποία θα είναι δύσκολα, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί θα πράξουν ό,τι είναι δυνατόν για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".

  "Από ό,τι διαφαίνεται μέχρι τη στιγμή που μιλούμε, γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι στην πολιτική και μία εβδομάδα είναι επαρκής χρόνος, για να αλλάξουν κάποια πράγματα, δε φαίνεται να υπάρχει κάποιος κίνδυνος και ότι οι 153 θα συνεχίσουν να υπάρχουν", σημείωσε.

  Ακούστε το ηχητικό:

  Διαβάστε επίσης:

  Ψαριανός: Θα είχε επέλθει "διαζύγιο" εάν δεν ήταν υπουργός Άμυνας ο Καμμένος

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα