Ένταση στη Βουλή για τις καταγγελίες Πανούση – Όλοι οι διάλογοι – ΒΙΝΤΕΟ

«Άναψαν τα αίματα» χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης με αφορμή τις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση σε συνδυασμό με την αντικατάσταση του επικεφαλής της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Η… αρχή έγινε με πρωταγωνιστές την Αννέτα Καββαδία από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Κώστα Τζαβάρα από τη ΝΔ, ενώ στη συνέχεια την σκυτάλη πήρε η Σοφία Βούλτεψη, αλλά και η πρόεδρος της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Η Αννέτα Καββαδία είπε ότι «δεν περιποιεί τιμή σε κανένα η αναζήτηση των καμερών». Για να της απαντήσει σε έντονο ύφος ο Κώστας Τζαβάρας «είναι εξύβριση» των βουλευτών. «Είναι πολιτική άποψη», του είπε η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου. «Εσείς είστε στις κάμερες, το λέτε για τις κάμερες», φώναξε η βουλευτής της Ν.Δ. Σοφία Βούλτεψη στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία.

«Μην εξανίσταστε, εσείς είστε στις κάμερες κάθε μέρα», σχολίασε η κ. Χριστοδουλοπούλου και διέκοψε την συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Το επεισόδιο Χριστοδουλοπούλου-Βούλτεψη και Καββαδία για τις… κάμερες – ΒΙΝΤΕΟ

Η επόμενη αντιπαράθεση χτύπησε «κόκκινο» όταν τον λόγο πήρε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και του απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητούσε από τον κ .Τόσκα να του απαντήσει σε ποια υπηρεσία θα μετακινηθεί ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ Σταύρος Σταυρόπουλος.

«Όπου τον τοποθετήσει ο αρχηγός, δεν είναι θέμα δικό μου», απάντησε ο υπουργός και ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

Ευ.Βενιζέλος: Δεν έχει τοποθετηθεί ήδη;

Ν. Τόσκας: Δεν ξέρω αν έχει τοποθετηθεί. Είναι θέμα του αρχηγού.

Ευ. Βενιζέλος: Δηλαδή δεν έχετε εικόνα που πάει ένας υποστράτηγος;

Ν. Τόσκας: Δεν έχω εικόνα.

Ευ. Βενιζέλος: Δεν έτυχε να ρωτήσετε που θα ερχόσασταν σήμερα εδώ;

Ν.Τόσκας: Όχι ακριβώς για να μην θεωρηθεί ότι παρεμβαίνω.

Ευ. Βενιζέλος: Μας ζητήσατε τους φακέλους για μια υπόθεση στα Εξάρχεια και δεν ζητήσατε να μάθατε που θα πάει ο κ .Σταυρόπουλος;

Ν. Τόσκας: Ακριβώς για να μην θεωρηθεί ότι παρεμβαίνω. Αυτή είναι η λογική μου. Μάλλον δεν την είχατε καταλάβει από παλιά.

Ευ. Βενιζέλος: Εγώ; Εγώ έχω καταλάβει πολλά από παλιά, πάρα πολλά.

Ν. Τόσκας: Μήπως πρέπει να αναφερθούμε αλλά τα ξέρει το πανελλήνιο κ. Βενιζέλο. Για σας τα ξέρει, αλλά και μένα με ξέρουν οι συνάδεφλοί μου.

Ευ. Βενιζέλος: Όχι δεν σας ξέρουν. Εσείς με ξέρετε καλά. Γιατί έχετε υπηρετήσει στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

Ν. Τόσκας: Σας ξέρω πάρα πολύ καλά. Περισσότερο από όσο νομίζετε.

Ευ. Βενιζέλος: Τι εννοείτε κ. Τόσκα; Εγώ σας ήξερα ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να είστε στην πόρτα του κ. Μπεγλίτη (πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας) και σας βρήκα μετά στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υπό υπουργοποίηση.

Ν. Τόσκας: Στην πόρτα δεν ήμουν, ήμουν διευθυντής του γραφείου του και σταματήστε τις υποτιμητικές εκφράσεις γιατί εγώ δεν σας υποτίμησα.

Άγρια κόντρα με υπονοούμενα Τόσκα- Βενιζέλου στη Βουλή – Ολόκληρος ο διάλογος – ΒΙΝΤΕΟ

Ευ. Βενιζέλος: Εσείς μιλήσατε υπαινικτικά για την υπηρεσία, για τον κ. Σταυρόπουλο. Επικαλείστε συνεχώς έναν υπαινιγμό. Τι νομίζετε, ότι δεν έχουμε δει άλλους υπουργούς στη δημόσια τάξη;

Ν. Τόσκας: Ο κόσμος ξέρει και τα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας κρίνουν.

Ευ.Βενιζέλος: Είναι δυνατόν να σας πιστέψει η Επιτροπή ότι δεν ξέρετε που θα πάει ο κ. Σταυρόπουλος;

Ν. Τόσκας: Μπορείτε να λέτε ότι θέλετε. Εγώ δεν ξέρω και δεν θέλω να ξέρω.

Ευ. Βενιζέλος: Έχετε υποχρεώση να ξέρετε.

Ν. Τόσκας: Δεν έχω υποχρέωση να ξέρω. Είναι παράβαση του καθηκοντός μου.

Ευ. Βενιζέλος: Ως διευθυντής του γραφείου του κ. Μπεγλίτη είχατε άποψη για το που θα πάνε οι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων.

Ν. Τόσκας: Εσείς είχατε άποψη για κάθε γραμμή της συμφωνίας για τα υποβρύχια. Εγώ είχα πλήρη άγνοια

Ευ. Βενιζέλος: Γιατί εσείς δεν είχατε;

Ν. Τόσκας: Όχι. Ούτε για τα υποβρύχια ούτε για τα στικάκια είχα γνώση.

Ευ. Βενιζέλος: Είστε θρασύς και πολιτικά ανήθικος και λόγω της τυχοδιωκτικής διαδρομής που ακολουθήσατε.

Ν. Τόσκας: Ντροπή σας. Εγώ επιδεικνύω σεβασμό σε όλους τους συναδέλφους.

Ευ. Βενιζέλος: Υποδύεστε. Παρεμβαίνετε αντιθεσμικά και εκεί που δεν σας συμφέρει λέτε δεν ξέρω. Έρχεστε εδώ να πείτε ύβρεις και υπαινιγμούς. Έχετε να πείτε τίποτα συγκεκριμένο;

Σε αυτό το σημείο η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου θέλησε να λήξει το επεισόδιο όμως ο κ. Βενιζέλος επέμεινε: «Δεν τελείωσε εκ μέρους μου. Καμία πολιτική αλητεία δεν τελειώνει έτσι. Είμαστε στην αρχή της υπόθεσης αυτής και θα δείτε που θα φτάσουμε».

Διαβάστε επίσης:

Η Χριστοδουλοπούλου στον Βενιζέλο: Θα μου ζητάτε την άδεια για να μιλήσετε – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ