• Διμέτωπη "επίθεση" Άδωνι σε Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα

  11:34 πμ, Τετάρτη 07 Οκτ 2015 11:34 πμ, Τετάρτη 07 Οκτ 2015

  «Ένας ηγέτης δεν νικά κρυπτόμενος, αλλά εμφανιζόμενος, καθώς αν μείνει στη σκιά αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης, ενώ αν επικρατήσει φανερά όλοι θα είναι υποχρεωμένοι να τον ακολουθήσουν, ανέφερε ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, αφήνοντας σαφείς αιχμές τόσο εναντίον του Απόστολου Τζιτζικώστα όσο και εναντίον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

  Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, δήλωσε βέβαιος ότι η εσωκομματική εκλογή δεν θα προκαλέσει διάσπαση του κόμματος, τόνισε δε ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα η ΝΔ είναι και θα παραμένει ένα κεντροδεξιό κόμμα, πιστό στις θέσεις που καθορίστηκαν από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

  Οι ακροδεξιοί «δεν έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

  Αναφερόμενος στον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως όποιος θέλει να αναδειχτεί σε αληθινό ηγέτη δεν μπορεί να δοξάζεται «κρυπτόμενος».

  Κάλεσε τον κ. Τζιτζικώστα να εκφράσει δημόσια τις θέσεις του για σημαντικά θέματα που αφορούν τη βόρεια Ελλάδα, όπως τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στις Σκουριές και την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

  Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως θα αρχίσει τη δική του προεκλογική περιοδεία από τις Σκουριές, για να συμπαρασταθεί στους μεταλλωρύχους, αλλά και για να δείξει τη στήριξη του στις επενδύσεις που δημιουργούν δουλειές.

  Επικαλούμενος μάλιστα τη νίκη του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Γαυγάμηλα, ο πρώην υπουργός σχολίασε με νόημα πως «ένας ηγέτης δε νικά κρυπτόμενος, αλλά εμφανιζόμενος», καθώς αν μείνει στη σκιά αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης, ενώ αν επικρατήσει φανερά «όλοι θα είναι υποχρεωμένοι να τον ακολουθήσουν».

  Υπογράμμισε δε ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν ντιμπέιτ, ώστε να μάθει ο κόσμος τις θέσεις του κάθε υποψήφιου.

  Αναφερόμενος στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο κ. Γεωργιάδης επέκρινε την απόφαση της ΝΔ να υποστηρίξει απόλυτα τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή πριν την προκήρυξη των εκλογών, αλλά και την όλη προεκλογική στρατηγική του κόμματος.

  Εκτίμησε πως με τις κινήσεις που έγιναν, η Συγγρού επέτρεψε στον ΣΥΡΙΖΑ να αποποιηθεί την ευθύνη του για την ψήφιση του νέου Μνημονίου και να μετατρέψει τις εκλογές σε διαγωνισμό δημοφιλίας.

  Αντίθετα, υπεραμύνθηκε του έργου της κυβέρνησης Σαμαρά, τονίζοντας πως οι δημοσιονομικές επιτυχίες της περιόδου 2012-14 αναγνωρίζονται πιο και από τον κ. Τσίπρα στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού.

  «Πρέπει να είναι υπερήφανος ο νεοδημοκράτης για την κυβέρνησή του, για αυτά που κάναμε», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

  Διαβάστε επίσης:

  Οι στόχοι της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό - ΒΙΝΤΕΟ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα