Βαρουφάκης: Οι εκλογές γίνονται για να ακυρωθεί το δημοψήφισμα – ΒΙΝΤΕΟ

Στο Παλαιό Φάληρο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Έξω από το εκλογικό κέντρο τον περίμεναν δημοσιογράφοι, των ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης αλλά και του εξωτερικού.

«Οι σημερινές εκλογές γίνονται για να ακυρωθεί το δημοψήφισμα, το 62% του Ιουλίου, και για να σχηματιστεί μία κυβέρνηση από κόμματα τα οποία έχουν δεσμευθεί ρητώς και εκ προοιμίου ότι θα εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα το όποιο, δυστυχώς, σχεδιάστηκε για να αποτύχει» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης και συνέχισε:

«Από αύριο το πρωί η πραγματικότητα θα αρχίσει να αποδομεί αυτόν τον παραλογισμό και το 62% θα κληθεί να εκφραστεί, να ρίξει γέφυρες με μία Ευρώπη που “βράζει” και εν τέλει να αναλάβει την ευθύνη που έχει απέναντι στην ιστορία του τόπου και της Ευρώπης».

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους τι ψήφισε, ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε:

«Έχω κάνει μία πολύ συγκεκριμένη δήλωση, έχω αναφέρει ότι μου είναι ο απολύτως αδύνατο να υποστηρίξω ένα κόμμα – οποιοδήποτε κόμμα – που δεσμεύεται να εφαρμόσει μια πολιτική, ένα μνημόνιο, ένα πρόγραμμα προσαρμογής, το οποίο σχεδιάστηκε για να αποτύχει.

Προσωπικά είπα ότι στηρίζω δύο συναδέλφους με τους οποίους δουλέψαμε πολύ κοντά αυτούς τους 5-6 μήνες, των οποίων το ήθος εκτίμησα καθώς και τη συνέπειά τους απέναντι στη διαπλοκή, στην εσωτερική τρόικα».

«Είναι δεδομένο ότι το πρόγραμμα αυτό δεν βγαίνει. Είναι αδιέξοδο. Όταν λοιπόν έχεις αδιέξοδα η οικονομική κρίση βαθαίνει και η πολιτική σκηνή, αντανακλώντας την οικονομική κρίση, δυστυχώς θα ταλανίζει τον τόπο», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Οι Έλληνες έμαθαν τώρα την αλήθεια – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ