Θεοχάρης: Το μνημόνιο θα είναι ο μπούσουλας οποιασδήποτε κυβέρνησης συνεργασίας

«Ο Πρωθυπουργός έπρεπε να κάνει δύο κωλοτούμπες» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, και συνέχισε λέγοντας:

«Πρώτον, σε σχέση με το μνημόνιο, σε σχέση με τη συμφωνία με τους εταίρους, για την οποία δεν προετοίμαζε το έδαφος, και τελικά, ξέρουμε όλοι, ότι ουσιαστικά την Κυριακή, τη Δευτέρα μετά το δημοψήφισμα, πήρε την απόφαση να κάνει αυτή τη συμφωνία και μία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωσε.

Και η δεύτερη -δυστυχώς για τον ίδιο- κωλοτούμπα που έπρεπε να κάνει, είναι να συνεργαστεί, επειδή έδειξε αυτούς τους έξι μήνες ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει τίποτα, δεν έχει ούτε καν ενδεχομένως τους 20-30 ανθρώπους που χρειάζεται για να στελεχώσουν τα υπουργεία του και δεν μπορούσε να φέρει σε πέρας την αποστολή την κυβερνητική. Έπρεπε να συνεργαστεί και με τις άλλες δυνάμεις για να την υλοποιήσει. Αυτή η συνεργασία από τη στιγμή που τους κατηγορούσε για φαυλότητα, για διαφθορά και όλα αυτά τα πράγματα, ήταν πάρα πολύ δύσκολο να την κάνει στο μυαλό του, στην ψυχολογική του κατάσταση, στον τρόπο που σκέφτεται, και έπρεπε να ρίξει το βάρος της επιλογής στον ελληνικό λαό» ανέφερε ο κ. Θεοχάρης και πρόσθεσε:

«Ο πρωθυπουργός ελπίζει να μην έχει αυτοδυναμία. Θέλει να έχει λιγότερους από 151 βουλευτές ώστε να έχει τη δικαιολογία ότι αναγκάζεται και συνεργάζεται με αυτούς που ως τώρα έλεγε ότι δεν θέλει να συνεργαστεί».

Ερωτηθείς, σχετικά με το πώς εξηγεί το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει προεκλογικά ότι δεν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ, ούτε με το Ποτάμι, ούτε με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Θεοχάρης απάντησε:

«Νομίζω ότι αυτό είναι σε μία προσπάθεια ενδεχομένως να ενισχύσει λίγο τους Ανεξάρτητους Έλληνες…»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού τόνισε ότι «σε γενικές γραμμές το μνημόνιο θα είναι ο μπούσουλας οποιασδήποτε κυβέρνησης συνεργασίας» ενώ σημείωσε ότι «εμείς είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε με την όποια κυβέρνηση ο ελληνικός λαός επιλέξει».

 

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ