Καλύβης: Είναι τεράστια η κρίση που υπάρχει μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ

“Νομίζω ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα πράγματα γιατί είναι τεράστια η κρίση που υπάρχει μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ” δήλωσε ο Αλέκος Καλύβης, στέλεχος πλέον της Λαϊκής Ενότητας, στον Realfm 97,8 στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα και της Αγγελικής Λάζου.

“Είναι πολύ μεγάλη η στροφή που έγινε, δεν μπορεί να γίνει κατανοητή που παλεύαμε επί χρόνια κατά των μνημονίων και για μια πολιτική που αποδεικνύεται η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μας λέει ότι δεν μπορεί  να εφαρμοστεί άρα πρέπει να εφαρμόσουμε το μνημόνιο με κάποια συμπληρωματικά μέτρα. Τα μνημόνια δεν μετατοπίζονται, καταργούνται” τόνισε.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν ο ΣΥΡΙΖΑ ως ένας χώρος της ριζοσπαστικής αριστεράς και με μια δημοκρατική λειτουργία δυστυχώς δεν υπάρχει, επισήμανε ο κ. Καλύβης και πρόσθεσε: “Ήταν ένα ιστορικό εγχείρημα το οποίο δυστυχώς λόγω της ευθύνης της ηγεσίας του δεν κατάφερε να παίξει τον ιστορικό του ρόλο. Επειδή ο διαχωρισμός στη χώρα μας με βάση τα μνημόνια είναι αρκετά βαθύς, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, παραβίαση των αποφάσεων, των αρχών, της συνείδησης που είχε δημιουργήσει στην ελληνική κοινωνία ως μια δύναμη αντιμνημονιακή που θέλει να επιβάλει μια ριζοσπαστική και ουσιαστική αλλαγή στη χώρα”.

Όπως είπε ο κ. Καλύβης η ιστορία των διασπάσεων στην αριστερά είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα και αυτό δημιουργεί απογοητεύσεις και στεναχώριες για πάρα πολύ κόσμο. “Προσπάθησα και άλλοι σύντροφοι μέχρι το τέλος να υπάρξει μια διαδικασία συγκροτημένης μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε”. 

Μιλώντας για τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας σημείωσε ότι “η ζώνη του ευρώ συνεχώς μετασχηματίζεται ακόμη πιο συντηρητικά. Το πιο σημαντικό για μας είναι να εφαρμοστεί ένα συνολικό πρόγραμμα, μια πλευρά αυτής της πολιτικής είναι και το θέμα του ευρώ.

Η γνώμη που έχουμε είναι ότι θα πρέπει αν χρειαστεί να υπάρξει και μια διαδικασία πολύ καλά προετοιμασμένη φυσικά για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Θα πρέπει να είναι στην ατζέντα και να συζητηθεί με έναν ώριμο τρόπο”. 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Λεουτσάκος: Θα επιθυμούσαμε να συνεργαστούμε και εκλογικά με το ΚΚΕ

Γεροβασίλη: Έχουμε παράλληλο πρόγραμμα που δεν έρχεται σε σύγκρουση με τη συμφωνία

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ