Βόζεμπεργκ: Να πουν στο λαό ποιο είναι το σχέδιο Β

Στο ερώτημα για τη στάση της ΝΔ κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης καθώς και αν υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να υποχωρήσει σε θέματα όπως το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και ο ΦΠΑ, απάντησε μεταξύ άλλων η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8.

«Δεν θα σας πω ότι προεκλογικά υπήρχαν συγκεκριμένες εξαγγελίες οι οποίες δεν τηρήθηκαν. Δεν θα μπω τώρα σε αυτό, το ξεπεράσαμε. Έλεγαν όμως, μετά λόγου γνώσεως, και με βεβαιότητα και αυτό έπεισε τον ελληνικό λαό να τους εμπιστευτεί και μάλιστα ισχυρά, ότι η διαπραγματευτική τους πολιτική δεν υπάρχει περίπτωση να μην επικρατήσει και να μην περάσει» τόνισε χαρακτηριστικά η Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Και πρόσθεσε: «Τι σημαίνει αυτό; Δεν θα σας πω εγώ ότι πρέπει οπωσδήποτε να υποχωρήσουν σε μειώσεις μισθούς και συντάξεων. Οπωσδήποτε όχι. Ούτε στον ΦΠΑ. Ούτε σε κάποια μέτρα τα οποία θα προχωρήσουν περαιτέρω την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού. Πείτε μου λοιπόν αν δεν γνώριζαν ότι υπάρχει το σχέδιο Α και μπορεί να επιβληθεί. Δεν πρέπει να γνωστοποιήσουν στον ελληνικό λαό ποιο είναι το σχέδιο Β;»

Συνέχισε δε, λέγοντας: «Οι εκλογές τι θα μπορούσαν να πετύχουν, που τις ακούμε και τις λένε τελευταία επίσης πρωτοκλασάτα στελέχη. Τι θα πετύχουν; Ανανέωση μιας εντολής που είναι νωπή και κανείς δεν την αμφισβητεί; Είναι υποχρεωμένοι, για να έχω μία συγκεκριμένη άποψη, να πουν ότι εφόσον δεν υποχωρούν εκεί, ποιο είναι το επόμενο βήμα. Η ρήξη; Και τι συνέπειες έχει αυτή η ρήξη για τον ελληνικό λαό; Είναι πιο επώδυνες οι συνέπειες από το αν συνεχιζόταν η πολιτική της προηγούμενης κυβερνήσεως; Έχουν δώσει σε αυτά απαντήσεις οι κυβερνώντες, νομίζω πως δεν έχουν. Και εκεί είναι η ανησυχία του ελληνικού λαού. Όταν βγαίνει ο κ. Παππάς που είναι θεσμικό στέλεχος και μιλά για εσωτερικό δανεισμό, της κατεύθυνσης βέβαια της απόσπασης των ταμείων προσωρινά στην τράπεζα, που εγώ θα σας πω ότι δεν είναι αυτός που φοβάται ο πολίτης άμεσα, αλλά για το επόμενο ερώτημα του κάθε πολίτη σκεπτόμενου είναι “θα πειραχτούν και οι καταθέσεις;”. Κι όταν λέτε εσωτερικό δανεισμό μέχρι πότε; Οι ανάγκες είναι επιτακτικές και είναι μεγάλες».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ