Βλάχος: Να συνεννοηθούν οι πολιτικές δυνάμεις επί της ουσίας

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Γιώργος Βλάχος, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου και απάντησε μεταξύ άλλων και στο ερώτημα αν θεωρεί ότι για τη χώρα μπορεί να αποτελέσει λύση μία οικουμενική κυβέρνηση.

«Πάντα μια πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση, μόνο και μόνο από τον τίτλο, ακούγεται πολύ ωραία. Αν δούμε όμως το πρακτικό μέρος πρέπει να σκεφτούμε τι περιμένουμε από μία τέτοια κυβέρνηση.

Να πάρει δύσκολες αποφάσεις που δεν μπορεί να πάρει μία μονοκομματική ή μία δικομματική κυβέρνηση;» τόνισε ο κ. Βλάχος, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης, κάτι στο οποίο αναφέρθηκε και στη συνέντευξή του στο Bloomberg o πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς.

«Αρα πρέπει να υπάρξει παραδοχή από τη μεριά της κυβέρνησης ότι δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις και χρειάζεται μία ευρύτερη συμμετοχή κομμάτων ουσιαστικά –μην κοροϊδευόμαστε- για να μοιράσουμε το πολιτικό κόστος. Να μην το πάρουν μόνο δύο κόμματα, αλλά περισσότερα. Εχει αποδείξει το παρελθόν ότι όταν δημιουργούνται αυτές οι λεγόμενες οικουμενικές κυβερνήσεις μόλις φτάσουν στα δύσκολα καταρρέουν. Αρα θα ήταν πιο χρήσιμο να συνεννοηθούν οι πολιτικές δυνάμεις επί της ουσίας, ανεξάρτητα ποιος είναι κυβέρνηση και ο καθένας από τον ρόλο που του έχει δώσει ο ελληνικός λαός, είτε κυβέρνηση, είτε αντιπολίτευση να συμβάλει εποικοδομητικά, θετικά, στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων», είπε ακόμα ο κ. Βλάχος.

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Στο Μεσολόγγι ο Προκόπης Παυλόπουλος

Άδωνις: Να είσαι ο Πανούσης και να στη λέει η Ραχήλ… μη σου τύχει

ΝΔ: Όπισθεν η ανάπτυξη… πρόσω ολοταχώς τα μέτρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ