Φίλης: Επιχειρούν την ηθική αποδόμηση της κυβέρνησης αλλά δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για το ραντεβού Μέρκελ – Τσίπρα, αλλά και την υπόθεση Κατρούγκαλου.

«Είναι πλαστογραφία. Το θέμα δεν αφορά επαναπρόσληψη, αφορά μισθολογική διεκδίκηση απολυμένου. Εκεί είναι το 12%. Αλλιώς τι νόημα έχει το 12%, ότι θα του κόψει κουστουμάκι, θα παίρνει 12% το μήνα από τον μισθό του επαναπροσλαμβανόμενου; Δεν ισχύει αυτό. Εκεί ήταν μισός μισθός. Το συμφωνητικό που είδαμε, αφορά μια μισθολογική διεκδίκηση και εκεί υπάρχει μια λαθροχειρία του Βήματος. Στην ουσία. Υπάρχει ένα ζήτημα με τους μεγαλοδικηγόρους, τους μεγαλογιατρούς τους πετυχημένους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι αποφασίζουν να ασχοληθούν με την πολιτική, τους ακολουθεί όλος ο επαγγελματικός τους βίος. Στην περίπτωση του κ. Κατρούγκαλου μάλιστα, δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα. Τριάντα σύμβουλοι τους οποίους ανέλαβε για την επαναπρόσληψή τους, αυτό είναι το θέμα; Εδώ άφησε την ευρωβουλευτική αποζημίωση για να έρθει στην Ελλάδα. Δεν είναι από τις περιπτώσεις των φραγκοφονιάδων δικηγόρων», τόνισε ο κ. Φίλης για το θέμα του κ. Κατρούγκαλου και συνέχισε:

«Επιχειρείται μια ηθική αποδόμηση της κυβέρνησης από αυτούς οι οποίοι γνωρίζουν ότι θα έρθει η σειρά τους και εννοώ τη διαφθορά στον χώρο των media. Αυτών που λειτουργούν με υπερχρεωμένες επιχειρήσεις και με δωρεάν τραπεζικό, δημόσιο χρήμα και δεν θα τους βγει. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αυτά που έχει δεσμευθεί προεκλογικά. Στην για 1η φορά καθιέρωση της νομιμότητας στον χώρο τον media. Δεν θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς. Αυτοί οι οποίοι ανοίγουν ένα θέμα για τον κ. Κατργούγκαλο με ψεύτικα στοιχεία και δημιουργούν εντυπώσεις, είναι αυτοί που είχαν κάνει μόκο το θέμα με τον κ. Βορίδη, ο οποίος είχε αναλάβει την υποστήριξη των μεγαλοαπατεώνων της energa σε βάρος του δημοσίου. Αν ανοίξουν οι φάκελοι από τη δικαιοσύνη, να ανοίξουν όλοι για όλους. Η κυβέρνησή μας, δεν είναι κυβέρνηση διεφθαρμένων, είναι κυβέρνηση με πολιτική αυτονομία αποφασισμένη να βάλει τάξη σε όλους τους χώρους και στον χώρο τον media».

«Η προσδοκία μας είναι να υπάρξει μια εξομάλυνση των ελληνογερμανικών σχέσεων, οι οποίες με ευθύνη πολιτικών κέντρων και μιντιακών κέντρων στη Γερμανία έχει εκτραχυνθεί. Είδαμε ότι ένα τμήμα της πολιτικής ηγεσίας της Γερμανίας, έπαιξε ένα παιχνίδι χρηματοπιστωτικής ασφυξίας της χώρας. Ελπίζουμε ότι όλα αυτά τα ζητήματα θα εξομαλυνθούν. Δεν έχω καμία βεβαιότητα και πιστεύω ότι η συνάντηση αυτή, παρότι δεν έχει άμεση συνάρτηση με τη διαπραγμάτευση, διότι έχει μπει από την επταμερή διάσκεψη, το νερό στο αυλάκι, είμαι σίγουρος όμως ότι μια εξομάλυνση των ελληνογερμανικών σχέσεων θα βοηθήσει και το θέμα της διαπραγμάτευσης», σχολίασε σχετικά με το ραντεβού Μέρκελ – Τσίπρα κ. Φίλης και συνέχισε:

«Εμείς θέλουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να υπάρχουν καταλήξεις, πρώτον γιατί θέλουμε να κυβερνήσουμε αλλάζοντας αυτή τη χώρα, έξω από το πλαίσιο των σκληρών μνημονιακών πολιτικών λιτότητας και να υπάρξει συμφωνία που να απελευθερώσει τη χρηματοδότηση της χώρας για να μας φέρει πιο κοντά στη μεγάλη συμφωνία για την ανάπτυξη και τη μείωση του χρέους, του Ιουνίου».

«Αυτοί που έχουν τα χρήματα, επιχείρησαν να αθετήσουν από τις υποχρεώσεις της δανειακής σύμβασης και να σφίξουν μια θηλιά γύρο από τον λαιμό της χώρας. Νομίζω ότι αυτό σιγά σιγά, ξεπερνιέται», πρόσθεσε.

«Το θέμα των τριγωνικών συναλλαγών αφορά τέσσερις συγκεκριμένες κατηγορίες εταιρειών, ότι θα υπάρχει εκκαθάριση, παρουσίαση των δικαιολογητικών έτσι ώστε να μην υπάρχουν εταιρείες «φαντάσματα». Πρωτόγνωρο είναι, αλλά είναι και θετικό. Αφορά ένα τμήμα των εισαγωγικών εταιρειών. Αφορά κυρίως τις εταιρείες που γνωρίζουμε από τις έρευνες ότι κάνουν πάρτι φοροδιαφυγής και εννοώ τις εταιρίες πετρελαιοειδών. Τα πετρελαιοειδή δεν έχουν εξαιρεθεί. Όπως επίσης και μερικές εταιρείες Σούπερ Μάρκετ, τροφίμων, οι οποίες δεν πληρώνουν φόρο στην Ελλάδα. Αυτές είναι οι δύο μεγάλες κατηγορίες που γίνεται πάρτι φοροδιαφυγής μέσω των τριγωνικών συναλλαγών και μου κάνει εντύπωση γιατί αυτό δεν γίνεται κατανοητό από τη Νέα Δημοκρατία», σχολίασε ο κ. Φίλης αναφερόμενος στην τροπολογιά ενάντια στις τριγωνικές συναλλαγές.

«Η ευθύνη του μετόχου είναι στο μέτρο της μετοχικής του σύνθεσης και είναι αστική ευθύνη όχι ποινική. Αυτό ισχύει και τώρα. Αν φτιάξετε μια εταιρεία εσείς, έχετε ευθύνη ως προς το ύψος της δικής σας συμμετοχής. Ούτε στη Βουλή η αντιπολίτευση επεσήμανε θέμα ποινικών ευθυνών. Επισήμανε ένα θέμα το οποίο και διορθώθηκε, αν η ευθύνη των μετόχων είναι στο ακέραιο της περιουσίας τους ή στο βαθμό συμμετοχής τους στην εταιρία. Και βέβαια είναι στον βαθμό συμμετοχής τους στην εταιρία», είπε σχετικά με το θέμα ποινικών ευθυνών στους μετόχους.

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Ο Γεωργιάδης στον Κατρούγκαλο: Πρέπει να παραιτηθείτε – Τι είπε ο Κατρούγκαλος για τον Παυλόπουλο – ΒΙΝΤΕΟ

Κατρούγκαλος: Χρησιμοποίησαν πλαστά αποδεικτικά, θα κάνω μηνύσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Τι απαντά ο Κατρούγκαλος για τη νέα καταγγελία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ