Οι επόμενες κινήσεις του Σαμαρά

Οι επόμενες κινήσεις του Σαμαρά

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, επισκέψεις σε υπουργεία και επίβλεψη των νομοσχεδίων που θα κατατίθενται όπως αυτό για την ιθαγένεια και το φορολογικό, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα του Πρωθυπουργού για το επόμενο διάστημα.

Ο Αντώνης Σαμαράς εφιστά σε όλους την προσοχή για την άμεση εφαρμογή των νόμων. «Δεν θα δεχτώ καμία καθυστέρηση. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία ημέρα» τονίζει χαρακτηριστικά στις καθημερινές συσκέψεις που γίνονται στο μέγαρο Μαξίμου. Ενδεικτικά είναι τα όσα είχε πει κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο υπουργείο Ανάπτυξης «Ως κυβέρνηση πρέπει να είμαστε παράδειγμα εργατικότητας. Η κυβέρνηση αυτή δεν πρέπει να γνωρίζει ούτε Κυριακές ούτε αργίες. Δεν θα αφήσουμε να πέσει τίποτα κάτω.»

Στόχος του Πρωθυπουργού και του επικοινωνιακού του επιτελείου είναι να υπάρξουν άμεσα και χειροπιαστά αποτελέσματα στην οικονομία – όπως με το «deal» για το λιμάνι του Πειραιά – πριν οι φορολογούμενοι να αρχίζουν να «νιώθουν» τα σκληρά μέτρα. Ο Αντώνης Σαμαράς με επενδυτικές κινήσεις αλλά και με τα χρήματα από την δόση θα προσπαθήσει να πείσει τους πολίτες πως αυτή την φορά οι θυσίες τους δεν πάνε χαμένες. «Δεν του φτάνουν οι προθέσεις, πρέπει να υπάρξουν αποτελέσματα» έλεγε συνεργάτης του Πρωθυπουργού στο Real.gr.

Σύσκεψη αρχηγών για Eurogroup και ανασχηματισμό

Δεν αποκλείεται πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις 20 Νοεμβρίου ή αμέσως μετά να συναντηθούν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί προκειμένου να σταθμίσουν όλα τα δεδομένα και να ενημερωθούν για τις όποιες εξελίξεις υπάρχουν από τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών. Στην συνάντηση αυτή αναμένεται να τεθεί ανοικτά πλέον και το θέμα του ανασχηματισμού, για τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να εκπροσωπηθούν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου

Μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr o Πρωθυπουργός μετά την έγκριση της δόσης που θα λάβει η χώρα μας από το Eurogroup θα καλέσει τους υπουργούς προκειμένου να τους δώσει τις βασικές κατευθύνσεις αλλά και να τους θέσει προ των ευθυνών τους. «Όλοι αυτή η προσπάθεια που έγινε το προηγούμενο διάστημα δεν μπορεί να πάει χαμένη» επισημαίνουν συνομιλητές του Αντώνη Σαμαρά.

Επισκέψεις σε υπουργεία

Επί 6 ώρες ο Πρωθυπουργός πέρασε από «ιερά εξέταση» την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. Ενημερώθηκε από κοντά για τα χρονοδιαγράμματα και τους στόχους που έχει θέσει ο Κωστής Χατζιδάκης και οι συνεργάτες του. Οι επισκέψεις αυτές θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα στα «μνημονιακά» υπουργεία, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να επιβλέπει και να έχει ο ίδιος άποψη για τον βηματισμό της κυβέρνησης σε κάθε υπουργείο

Ιθαγένεια και φορολογικό

Είναι τα δύο νομοσχέδια τα οποία θα κατατεθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Όπως είναι ήδη γνωστό ο Πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να έχει έτοιμο το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον νόμο Ραγκούση παρά τις έντονες αντιδράσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων. Παράλληλα και μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει κατατεθεί και το φορολογικό για το οποίο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα ο Αντώνης Σαμαράς καθώς εκτός των άλλων θα περιλαμβάνει κίνητρα σε όσους επιθυμούν να επενδύσουν στην χώρα μας.

 

Πηγή:real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ