Βαρβιτσιώτης: Θα δώσει μια τάση η αποψινή ψηφοφορία

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την αποψινή πρώτη ψηφοφορία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Θεωρώ εξαιρετικά πιθανό να μην εκδηλωθούν κάποιοι στις πρώτες ψηφοφορίες. Σίγουρα όμως θα είναι ένα πρόκριμα και θα δώσει μία τάση, αν σήμερα αισθάνονται βουλευτές αρκετά ισχυροί και να βγουν απέναντι σε προηγούμενες δεσμεύσεις τους», σχολίασε αρχικά μεταξύ άλλων και συνέχισε:

«Εγώ θεωρώ ότι είναι πολύ κρίσιμες οι στιγμές οι οποίες ζούμε και το σκηνικό είναι ευμετάβλητο. Δεν πάμε με δεδομένο τη μη εκλογή του Προέδρου από σήμερα».

«Δεν αφορά την κυβέρνηση η πρόταση για συμφωνία εκλογών, αλλά την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία βλέπει ότι έχει μία ευκαιρία. Όσο ακόμα η χώρα δεν έχει ολοκληρώσει την πολιτική της, ο κ. Τσίπρας θέλει αυτό το βόλι που έχει στη θαλάμη, να το χρησιμοποιήσει», πρόσθεσε.

«Η οποιαδήποτε αναβολή, σημαίνει ότι οι εκλογές θα γίνουν σε ένα άλλο σκηνικό. Η χώρα θα βρίσκεται σε μία περίοδο στην οποία θα δούμε τα αποτελέσματα μίας αναπτυξιακής πολιτικής», επισήμανε και συνέχισε:

«Θεωρώ ότι υπάρχει κλειστή πόρτα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για συνεννόηση. Δεν είναι ο κ. Σταθάκης αυτός που διαμορφώνει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να δούμε το σημερινό αποτέλεσμα, να δούμε τις αντιδράσεις στον διεθνή οικονομικό περίγυρο».

Όπως υπενθύμισε, «το 2012 η Νέα Δημοκρατία, ενώ διαφωνούσε, ποτέ δεν είπε ότι εμείς δεν δεχόμαστε αυτά που έχει υπογράψει η χώρα. Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι ότι έχουνε δηλώσεις από το θα σκίσουμε τα μνημόνια, μέχρι επαναδιαπραγμάτευση και καλή προσαρμογή των όσων έχουν συμφωνηθεί. Αυτό δημιουργεί την ανασφάλεια. Έκλεισε η πόρτα των αγορών για άλλη μια φορά».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ