Βαρβιτσιώτης: Είμαστε ανοικτοί στην εθνική συνεννόηση για το χρέος

Βαρβιτσιώτης: Είμαστε ανοικτοί στην εθνική συνεννόηση για το χρέος

«Ναι» στην εθνική συνεννόηση στη βάση εθνικού αρραγούς μετώπου για το χρέος και «όχι» στη βάση τού «σκίζω τα μνημόνια», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να εκβιάσει εθνικές εκλογές ενόψει της προεδρικής εκλογής, καθώς φοβάται ότι έως το 2016 τα μνημόνια θα είναι μακρινό παρελθόν και τότε θα ξαναγυρίσει στις παραδοσιακές του ρίζες με τους «μπαχαλάκηδες».

«Έχουμε διανύσει μεγάλη πορεία και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπει δημοσκοπικό προβάδισμα, αισθάνεται ότι έχει μια σφαίρα στο πιστόλι και θέλει να εκβιάσει εκλογές εδώ και τώρα, ενόψει της προεδρικής εκλογής. Το κάνει αυτό γιατί ξέρει ότι αν ξεφύγει από τον Φεβρουάριο και πάμε τέλος της θητείας της κυβέρνησης το 2016, τότε το μνημόνιο θα έχει γίνει τόσο μεγάλο παρελθόν που δεν θα το θυμούνται οι πολίτες και δεν θα τους εξεγείρει. Μέχρι τότε, η μεγάλη γάγγραινα της ανεργίας θα έχει αρχίσει να μειώνεται και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναγυρίσει στις παραδοσιακές του ρίζες, μακριά από μοναστήρια και καθολικές πλατείες αλλά στα περιθωριακά στέκια των “μπαχαλάκηδων” και με όλους αυτούς που συναναστρέφεται τόσα χρόνια» τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Είμαστε ανοικτοί, διαρκώς, στην πρόταση για εθνική συνεννόηση. Το ερώτημα είναι σε ποια βάση όμως; Του “σκίζω τα μνημόνια”; “Φεύγω από την ΕΕ”, “Δεν θέλω να αλλάξω τίποτα από το χθες” ή στη βάση ότι υπάρχει ένα εθνικό αρραγές μέτωπο για το χρέος. Εμείς δεν θέλουμε να είμαστε άριστοι αλλά χρήσιμοι» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Και πρόσθεσε: «Εμείς πήραμε τις αποφάσεις μας, τις οποίες στήριξε ο ελληνικός λαός και τώρα, στο κατώφλι της διαπραγμάτευσης, έρχονται όλοι όσοι δεν μπήκαν στο καράβι ποτέ, να ζητάνε εθνική συνεννόηση».

Την ανάγκη εθνικής συνεννόησης τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης και στα θέματα της ναυτιλίας, για να διατηρηθεί, όπως είπε, ο κλάδος αυτός στον οποίο η Ελλάδα έχει την πρωτοπορία και «με ένα μεγάλο ποσοστό του ναυτιλιακού συναλλάγματος, περίπου το 6% του ΑΕΠ, να έρχεται στη χώρα μας».

«Πρέπει να λειτουργούμε στη βάση της συνταγματικής προστασίας αυτού του περιβάλλοντος και να μην ανοίγουμε κουβέντες που αμφισβητούν την ίδια την εθνική κατάσταση την οποία, μερικοί στο εξωτερικό, την επιβουλεύονται» ανέφερε.

«Συνεχίζουμε την πολιτική που αποδείχτηκε ωφέλιμη για τον τόπο και θα φέρει μεγαλύτερα οφέλη» επισήμανε ο κ. Βαρβιτσιώτης, ενώ τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι «η αξιοποίηση των λιμένων δεν σημαίνει και ξεπούλημα, όπως κάποιοι υποστηρίζουν».

«Ξεκινήσαμε την αξιοποίησή τους. Δεν πουλάμε γη. Τη διαχείριση πουλάμε. Δεν θα παραχωρήσουμε τον έλεγχο του δημοσίου. Θα τον κρατήσουμε. Για αυτό κάνουμε ιδιωτικοποίηση με εγγύηση για τους λιμένες και όχι ξεπούλημα» σημείωσε και πρόσθεσε: «Τις επόμενες μέρες θα χρειαστεί να πάρουμε αποφάσεις και τότε θα δούμε ποιος πραγματικά θέλει επενδυτές και ποιος θα κρυφτεί πίσω από ταμπέλες διεθνών “ραντιέρηδων”».

Τέλος, έμφαση έδωσε και στην αναδιάρθρωση των ακτοπλοϊκών εταιριών, αντιμετωπίζοντας έτσι, όπως είπε, χρόνια προβλήματα ακόμα και με δικό του προσωπικό κόστος. Στο σημείο αυτό δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει και έστειλε αυστηρό μήνυμα στην ακτοπλοϊκή εταιρεία, που σε μια εκβιαστική προσπάθεια, όπως είπε, του έστειλε εξώδικα, νομίζοντας ότι έτσι θα σταματήσει τις προσπάθειες για την εξυπηρέτηση των νησιωτών στο Αιγαίο.

«Θέλω να απαντήσω και να στείλω το μήνυμα ότι έδωσα τον λόγο τιμής μου στους νησιώτες, αυτούς θα έχω στο μυαλό μου που θα πολιτεύομαι και όσους εκβιασμούς και να κάνουν δεν θα σταματήσω να εξυπηρετώ το εθνικό συμφέρον» επισήμανε ο υπουργός Ναυτιλίας.

 

Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Κωνσταντινόπουλος: Δεν φοβόμαστε τις εκλογές

ΦΩΤΟ-Τι λέει ο Βούτσης στον Μητσοτάκη;

Αντιπαραθέσεις για τις καταγγελίες Δραγασάκη

ΒΙΝΤΕΟ-Κουίκ: Δε θα μας βρείτε πελάτες στα 180 κουκιά

Δούρου: Αν θέλουν να μιλήσουμε, ας έρθουν στο περιφερειακό συμβούλιο 

Ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ έριξε ο Ν.Σηφουνάκης

ΒΙΝΤΕΟ-Τροπολογία για μείωση των αντικειμενικών αξιών θα καταθέσει η Μπακογιάννη

Τι ευχήθηκε ο Πάντζας στον Βορίδη

ΒΙΝΤΕΟ-Συνεργασία κυβέρνησης-αντιπολίτευσης προτείνει ο Λυκούδης 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ