Μαρκόπουλος: Το μνημόνιο φεύγει από τη μέση

Μαρκόπουλος: Το μνημόνιο φεύγει από τη μέση

 

«Αυτά που θα συμβούν μέσα στο φθινόπωρο θεωρώ ότι θα αλλάξουν το κλίμα μέσα στη χώρα και την κατεύθυνση της οικονομίας», ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μαρκόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα, στον Real Fm 97.8.

«Στις 23 Οκτωβρίου, θα είναι η τελική διαπραγμάτευση και το τέλος του μνημονίου, που τυπικά τελειώνει τον Δεκέμβριο», τόνισε κάνοντας λόγο για «κολοσσιαία αλλαγή».

«Όταν δεν υπάρχει τρόικα και μνημόνιο εμείς εξεταζόμαστε, όπως όλες οι χώρες, στο τέλος του χρόνου, για τους δημοσιονομικούς στόχους, τα ελλείμματα, τον πληθωρισμό. Όμως το τιμόνι της οικονομίας το έχουμε εμείς. Αυτό λοιπόν θα αλλάξει, όχι μόνο τις συνθήκες, αλλά και τον πολιτικό διάλογο», σημείωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε:

«Το μνημόνιο φεύγει από τη μέση, η τρόικα φεύγει ως εστία διαφωνία των πολιτικών κομμάτων και επιστρέφουμε ξανά στην κλασική παραδοσιακή και ουσιαστική αντιπαράθεση της αριστεράς με τη δεξιά».

Ερωτηθείς για την επιστροφή παλαιών στελεχών στο κόμμα, ο κ. Μαρκόπουλος επεσήμανε ότι «δεν μπαίνω σε ονοματολογία» και συμπλήρωσε:

«Νομίζω ότι θα υπάρχουν αντιρρήσεις για ανθρώπους που δεν έχουν ποιότητα στο λόγο τους, που δεν πιστεύουν στον κοινωνικό φιλελευθερισμό και τον έχουν αλλοιώσει στην πολιτική τους πορεία ή έχουν ρατσιστικά χαρακτηριστικά σε ότι αφορά τις κοινωνικές ομάδες».

Αναφορικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας εμφανίστηκε αισιόδοξος και υπογράμμισε ότι «θα μπορέσουμε να εκλέξουμε εκείνον τον Πρόεδρο που θα ενώσει τους Έλληνες και το πολιτικό σύστημα».

«Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις και χέρια για να εκλέξουμε έναν Πρόεδρο. Θέλει πολύ προσοχή ο πολιτικός διάλογος και το “παιχνίδι” με τον πρόεδρο».

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ