Παρών ο Κακλαμάνης και 6 αντικαταστάσεις

Παρών ο Κακλαμάνης και 6 αντικαταστάσεις

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Με πλειοψηφία 51 βουλευτών που ψήφισαν «ναι» έναντι 46 που ψήφισαν «όχι» και ενός που ψήφισε «παρών», του Νικήτα Κακλαμάνη, σε σύνολο 98 ψηφισάντων, πέρασε το νομοσχέδιο για την «μικρή ΔΕΗ» από το πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής.

Δευτερόλεπτα αργότερα ανακοίνωσε πρώτη εκ μέρους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων την πρόταση του κόμματος για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το αν εγκρίνουν οι πολίτες το εν λόγω νομοσχέδιο η Ραχήλ Μακρή.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν έξι αντικαταστάσεις βουλευτών, αφού στις θέσεις των κ.κ. Δήμα, Σαλμά, Ράπτη, Κόλλια, Μπασιάκου και Χαρακόπουλου, ψήφισαν οι κ.κ. Σκρέκας, Σταμενίτης, Γεωργιάδης, Μπούρας, Καράμπελας και Κέλλας. Τον Θάνο Μωραΐτη και τον Αχμέτ Χατζηοσμάν αντικατέστησαν αντίστοιχα οι Συμεών Κεδίκογλου και Γιάννης Μανιάτης (παρότι και στις δύο αναγνώσεις εκφωνήθηκε αρχικά το όνομα της Εύης Χριστοφιλοπούλου). Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη, αντικατέστησε ο Βασίλης Χατζηλάμπρου, ενώ ανάλογες αντικαταστάσεις υπήρξαν και στα άλλα κόμματα, όπου χρειάστηκε.

 

Πηγή:real.gr

 

Διαβάστε επίσης

Κατατέθηκε η πρώτη πρόταση για δημοψήφισμα

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη “μικρή ΔΕΗ”

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ