Κοντονής: παρακινδυνευμένη ερμηνεία το άνοιγμα στην κεντροαριστερά

Κοντονής: παρακινδυνευμένη ερμηνεία το άνοιγμα στην κεντροαριστερά

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις μελλοντικές συνεργασίες της Κουμουνδούρου.

«Εμείς εμμένουμε σε αυτά που είχαμε πει στο συνέδριο. Είναι παρακινδυνευμένη ερμηνεία το άνοιγμα στην κεντροαριστερά», σχολίασε αρχικά ο κ. Κοντονής και συνέχισε:

«Η απόφαση της κεντρικής επιτροπής αναφέρεται κατά πρώτον στις δυνάμεις τις αριστεράς, στις δυνάμεις της οικολογίας που έχουν απεμπλακεί από τα μνημόνια, αλλά και σε όλες εκείνες τις κινήσεις οι οποίες βρίσκονται στον χώρο της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας».

«Από το συνέδριό μας μέχρι σήμερα, έχουν προκύψει αυτά τα νέα στοιχεία και με βάση όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητα από το αν θα έχει επιτύχει αυτοδυναμία, θέλει να συγκροτήσει μια πολύ πλατιά πολιτική πλειοψηφία η οποία θα αντανακλάται στην κοινωνία», πρόσθεσε.

«Ο κόσμος του ΚΚΕ, θα αντιληφθεί το μεγάλο ιστορικό καθήκον το οποίο βαραίνει τον κόσμο της αριστεράς. Αν η ηγεσία του ΚΚΕ δεν καταλαβαίνει ότι στην Ελλάδα έχουμε κοσμοϊστορικές εξελίξεις, διότι μια κυβέρνηση της αριστεράς θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τον χάρτη με παρενέργειες και στην Ευρώπη προς την προοδευτική κατεύθυνση, πιστεύουμε ότι θα το καταλάβει. Ακόμα και η ηγεσία του ΚΚΕ έχει τη δυνατότητα να αντιληφθεί ποιο είναι το ιστορικό διακύβευμα της εποχής», τόνισε σχετικά με το ΚΚΕ ο κ. Κοντονής.

«Αν νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει πολιτικά κεντρώος και αριστεριστής, αυτό να το ξεχάσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται με ένα πρόγραμμα σύγκρουσης με τα μεγάλα συμφέροντα και όλους αυτούς που οδήγησαν την Ελλάδα στην φτωχοποίηση», σχολίασε.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ